AcasăPoliticaReactia lui Ponta dupa respingerea, in Camera, a ordonantei migratiei alesilor locali

Reactia lui Ponta dupa respingerea, in Camera, a ordonantei migratiei alesilor locali

La scurta vreme dupa ce OUG 55/2014, cunoscuta drept ordonanta privind migratia alesilor locali, nu a trecut de votul din plenul Camerei, premierul Ponta, care, la randul sau, si-a exprimat optiunea, in calitate de deputat, a anuntat ca actul normativ va ajunge in Senat.

In conditiile in care mai erau necesare opt voturi in favoarea initiativei, pentru ca OUG 55/2014 sa treaca de Camera Deputatilor, in acest sens pronuntandu-se 195 de deputati „pentru” adoptare, in timp ce 109 au fost impotriva, iar 21 s-au abtinut de la vot, ordonanta privind migratia alesilor locali a fost respinsa in aceasta camera a Parlamentului, care, insa, nu are calitate de for decizional. „Se va discuta la Senat. Eu ma bucur foarte mult ca trece deja de Parlament, pentru ca in felul asta se inchide discutia despre ordonanta. Cand este lege, atunci poate fi atacata si la Curtea Constitutionala”, a declarat premierul.

Dincolo de acest aspect, Ponta a tinut insa sa exprime o constatare, prin care le-a batut obrazul reprezentantilor opozitiei, care au criticat indelung demersul propus de social-democratul Liviu Dragnea. „Am vazut ca cei de la PNL-PDL au transferat foarte multi primari si consilieri – la Timis, Hunedoara. Nu inteleg, de fapt, de ce in Parlament spun ca sunt contra si in teritoriu folosesc aceasta lege. (…) E un gen de ipocrizie care nu cred ca tine decat la cei foarte neinformati”, a sustinut seful Executivului.

Va reamintim ca ordonanta in cauza este deja in vigoare de la inceputul acestei luni, fiind publicata in Monitorul Oficial pe 2 septembrie. Actul normativ criticat intens de opozitie permite alesilor locali ca, in termen de 45 de zile, sa isi schimbe partidul pe listele caruia au fost alesi, fara, insa, a-si pierde mandatul.

486 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger