AcasăPoliticaReactia PSD la declaratiile lui Geoana. Firea: Am primit confirmarea ca votul...

Reactia PSD la declaratiile lui Geoana. Firea: Am primit confirmarea ca votul de joi a fost unul corect pentru PSD

Social-democratii, prin vocea purtatorului de cuvant al formatiunii, au reactionat la declaratiile facute atat joi, cat si vineri, la o zi dupa excluderea sa din PSD, de catre Mircea Geoana, la adresa conducerii formatiunii politice, dar si la organizarea votului din diaspora.

Este vorba de afirmatiile facute de catre fostul presedinte al PSD atat seara trecuta, la scurta vreme dupa ce conducerea social-democratilor a decis sanctionarea, prin excluderea din partid, atat a lui Geoana, cat si a lui Vanghelie si Sova, cat si vineri la pranz.

Gabriela Firea a tinut sa precizeze cum a stat exact situatia votului in cadrul Comitetului Executiv National al PSD, reunit, joi, pentru prima oara dupa scrutinul prezidential pierdut de candidatul formatiunii, insistand ca social-democratii si-au sustinut, prin vot, atat increderea in liderul Ponta, cat si dorinta de a-i vedea pe cei trei PSD-isti exclusi din randurile partidului. „In legatura cu declaratiile domnului Mircea Geoana, afirmam ca ieri, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, a fost un vot democratic, covarsitor pentru sustinerea presedintelui PSD, premierul Victor Ponta, a presedintelui executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a celorlalti vicepresedinti si un vot la fel de categoric pentru excluderea celor trei colegi (80 de voturi pentru, din 84)”, afirma Firea.

De asemenea, prin intermediul aceluiasi comunicat, purtatorul de cuvant al PSD da de inteles ca, avand in vedere afirmatiile respective, social-democratii nu ar avea de ce sa regrete decizia luata in ziua precedenta. „Prin declaratiile jignitoare de aseara si de azi, am primit confirmarea ca votul de ieri a fost unul corect pentru PSD, si remarcam, daca mai era nevoie, ca am avut dreptate sa ne despartim de colegi care au alta agenda, decat soarta PSD si a electoratului nostru”, incheie Firea precizarile prin care exprima poziatia oficiala a social-democratilor in acest adevarat razboi al declaratiilor.

Geoana le-a cerut colegilor sai, mai exact „PSD-istilor adevarati”, sa-si ia partidul „inapoi”. „Dupa o zi plina de democratie originala la PSD doresc sa fac cateva comentarii, fara patima. (…) Se pare ca am devenit un fel de exclus de serviciu din PSD (…) Vinovatul de serviciu este Mircea Geoana (…) Daca nu va veti cere dreptul democratic de a va alege conducerea (…) va spun cu regret (…) ca va trebui sa gandim o platforma a unei stangi autentice (…) care asculta de vocea strazii”, a sustinut, vineri, intr-o conferinta de presa, fostul sef al Senatului.

Va reamintim ca fostul ministru de Externe, Mircea Geoana, dar si primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian vanghelie, precum si fostul vicepresedinte al PSD, Dan Sova, au fost vizati de sanctiunea decisa in cadrul sedintei conducerii social-democratilor, desfasurata joi.

563 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger