AcasăPoliticaReactii de la Bucuresti, dupa atacul care a sadit groaza in randul...

Reactii de la Bucuresti, dupa atacul care a sadit groaza in randul germanilor

Sangerosul act pus la cale de un tanar inarmat – in urma caruia au pierit 9 oameni nevinovati, altii ajungand pe un pat de spital, cu rani mai mult sau mai putin grave, dar si cu socul de a fi trecut printr-uin asemenea episod – nu avea cum sa nu provoace reactii la nivel politic.

Iar printre primii care au reactionat, inca din cursul noptii trecute, a fost Klaus Iohannis. „Condamn cu fermitate atacul armat care a avut loc in aceasta (vineri-n.r) seara, la Munchen. Din pacate, oameni nevinovati cad in continuare victime violentei extreme si complet nejustificate. Astfel de crime pline de lasitate trebuie pedepsite cu promptitudine si cu maxima severitate„, a transmis presedintele pe Facebook. Totodata, liderul de la Cotroceni mentionat si faptul ca mentine legatura cu autoritatile autohtone competente, pentru a afla daca sunt romani printre victime.

La randul sau, fostul premier Ponta a facut referire la situatia din Germania, notand, printre altele, pe aceeasi retea de socializare, faptul ca manifesta „compasiune si solidaritatea cu victimele ororilor din aceasta (vineri-n.r) seara de la Munchen”.

Act de o violenta extrema

sursa foto: Facebook/Mihnea Motoc

O reactie a venit, inca de acum cateva ore, si din directia Ministerului condus de Lazar Comanescu, din care aflam ca „Ministerul Afacerilor Externe condamna in termenii cei mai fermi atacul armat” din Munchen si ca „transmite condoleante familiilor victimelor acestui act de o violenta extrema si exprima intreaga solidaritate cu poporul german”.

 

Si reprezentantii Ministerului Apararii Nationale (MApN) transmit condoleante germanilor, dupa sangerosul atac de seara trecuta: „In aceste momente grele suntem alaturi de familiile indoliate si de toţi cei ce au avut de suferit in urma actelor teroriste de la centrul comercial, din Munchen”.

Insusi seful MApN a transmis un mesaj, tot prin intermediul Facebook, ministrul alaturandu-se celor care se gandesc la familiile greu incercate, dar si la persoanele ranite in atacul de seara trecuta. „Sunt si eu alaturi de toti cei ce au pierdut o ruda, un prieten sau pe cineva drag aseara (vineri seara-n.r) la Munchen, alaturi de cei care le doresc ranitilor de pe urma acestui nou act de violenta extrema si suprema irationalitate, alinarea suferintelor si sa iasa cu bine din imensul soc prin care vor fi trecut.”, precizeaza Mihnea Motoc.

65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger