AcasăPoliticaReactii de la Bucuresti, dupa atacurile de la Istanbul

Reactii de la Bucuresti, dupa atacurile de la Istanbul

Klaus Iohannis nu stie, nu vede. El are treaba cu vacantele exotice

Atacurile indreptate, tarziu seara trecuta, asupra aeroportului international din Istanbul – in urma carora zeci de oameni au pierit -au produs reactii in lumea intreaga, dar si la Bucuresti.

In timp ce Ministerul de Externe a transmis inca de noaptea trecuta un mesaj prin care „condamna in termenii cei mai fermi atacul terorist” de pe aeroportul „Ataturk” din Istanbul, asubliniind o data in plus „angajamentul ferm al Romaniei in combaterea tuturor formelor de terorism”, miercuri dimineata a fost facita publica o reactie si din directia Cotrocenilor.

Astfel, presedintele Iohannis transmite condoleante familiilor victimelor care si-au pierdut viata- pana la acest moment numarul acestora fiind de 36 si condamna la randul sau atacurile produse pe aeroportul amintit, in urma carora 147 de oameni au fost raniti. „Atacurile teroriste care au avut loc marti noapte la Istanbul reprezinta o atrocitate. Zeci de oameni si-au pierdut viata si peste 140 au fost raniti, in urma unui act de cruzime indreptat asupra unor cetateni nevinovati”, transmite presedintele. In acelasi comunicat, seful statului noteaza faptul ca „astfel de atentate trebuie sa fie prevenite, iar tara noastra este si va ramâne in continuare un partener angajat in lupta internationala impotriva terorismului”.

„Sa facem front comun impotriva acestor organizatii”

Si fostul ministru de Externe Mircea Geoana a vorbit despre impactul acestor acte de violenta, vorbind despre nevoia solidarizarii in fata reprezentantilor gruparilor extremiste. „Odiosul atentat de la Istanbul ne arata adevarata dimensiune a ceea ce inseamna fanatismul si extremismul. 36 de oameni au murit in capitala financiara a Turciei, lovita dur in ultimele luni de atentatele PKK sau ISIS. (…)  O tara lasata prada terorismului inseamna un pericol imediat pentru oricine. Trebuie sa facem front comun impotriva acestor organizatii”, a declarat Geoana, la Antena 3.

Totodata, si secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a reactionat pe marginea tragediei care a lovit natiunea turca. „Condoleantele Turciei si famililor victimelor atentatului terorist petrecut noaptea trecuta la Istanbul. Este trist si revoltator sa vedem oameni fara vina, mai ales copii, ucisi sau raniti fara mila de persoane fara constiinta si fara scrupule!”, a tinut sa transmita fondatorul SMURD, pe Facebook.

Solidaritate cu poporul turc

Un mesaj adresat familiilor victimelor a transmis, inca de orele trecute, si fostul premier Ponta, despre care s-a aflat ca a fost foarte aproape sa ajunga in aeroport, avand in vedere ca avea zbor catre tara. „Condoleante celor apropiati de victime. Solidaritate cu poporul turc in lupta cu monstrii teroristi! Inca un semnal ca nimic nu e mai important azi in Europa decat colaborarea pentru combaterea terorismului! Sper ca toti romanii aflati acum in aeroport sa fie in siguranta!”, a notat Victor Ponta, pe Facebook.

author avatar
Cristina Stefan
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger