AcasăPoliticaRenegat de liberali, Iohannis a fost adoptat de pesedisti

Renegat de liberali, Iohannis a fost adoptat de pesedisti

Dupa ce inclusiv Crin Antonescu i-a criticat pentru faptul ca au ajuns „cutia de rezonanta” a presedintelui, liberalii au decis sa-si declare independenta fata de Klaus Iohannis. Prin vocea co-presedintelui Vasile Blaga, penelistii au anuntat ca nu au nevoie de „un tatuc”.

Liberalii joaca pe cartea independentiei

Reuniti in cadrul Biroului Politic National, liberalii si-au aratat muschii atat in raport cu formatiuniile din arcul guvernamental, cat si in raport cu seful statului. De care s-au detasat, cel putin la nivel declarativ. „Partidul are viata lui. Va rog sa ma intelegeti ca niciodata nu am fost adeptul tatucilor asupra partidelor. Eu am avut mult de tras personal din cauza acestei pozitii si ma bucur ca partidul este pe picioarele lui”, a precizat Vasile Blaga. Ca sa dea un plus de credibilitate acestei afirmatii, liberalii au anuntat si ca vor respinge Ordonanta privind cresterea salariilor demitarilor, act normativ sustinut de seful statului. Faptul ca penelistii au ales sa iasa din umbra presedintelui a fost imediat speculat de liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea sfatuindu-i pe social-democrati sa stranga randurile in jurul lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, disputat de formatiunile politice

„Imi doresc foarte mult sa intram intr-o noua epoca politica. (…) Avem un presedinte care nu pare ca-si doreste razboaie politice cu orice pret. Haideti sa-l folosim, haideti sa-l lasam sa ne foloseasca! ”, le-a transmis Dragnea colegilor sai de partid. In plus, liderul social-democrat l-a invitat pe seful statului sa faca parte dintr-un proiect ambitios, care sa asigure stabilitatea Romaniei. „Sper sa inteleaga si presedintele, sper sa intelegem si noi, lideri si membri de partid, ca un razboi politic permanent dus cu orice pret si cu mize foarte mici nu face decat sa afecteze viitorul acestei tari”, a explicat Liviu Dragnea, sustinand ca el este adeptul unui „consens national”. „Eu cred ca in aceasta saptamana, cand reprezentantii tuturor partidelor parlamentare au stat la masa pentru a discuta si a decide asupra noului Cod fiscal, am dovedit ca poate sa existe si un alt alt mod de a face politica, unul bazat pe dialog si nu pe hartuiala de dragul hartuielii sau pe conflicte.

Pesedistii, sfatuiti sa se puna bine cu seful statului

A fost o saptamana foarte grea, dar in urma careia vom da tarii un Cod fiscal ce va contribui la bunastarea tarii si la repornirea motoarele economice din zona privata si noi putem spune ca prima data, in turbulenta acestor 25 de ani de la Revolutie, in jurul unui proiect de importanta nationala, un proiect fiscal benefic tarii, au putut lucra impreuna, gandi impreuna si sta la masa impreuna toate partidele parlamentare”, a mai spus liderul PSD.

[poll id=”1078″]

author avatar
Adelina Ionicel
1.012 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger