AcasăPoliticaRobert Negoita, campion la “ciordeala” din banul public

Robert Negoita, campion la “ciordeala” din banul public

Repetent cand vine vorba de administrarea sectorului, Robert Negoita este campion la gestionarea proasta a banului public. Iar dovada sta scrisa, negru pe alb, intr-un raport al Curtii de Conturi.

Pentru Robert Negoita bugetul Sectorului 3 este un fel de pusculita

S-a instalat in fotoliul de primar printr-o smecherie, si-a incalcat toate promisiunile si a facut prapad in bugetul pe care trebuia sa-l gestioneze in folosul cetatenilor. Una peste alta, Robert Negoita este cel mai tare dintre primari. Nu la capitolul performante, ci la capitolul jaf.

Sectorul 3 bate recordul

Prejudiciul adus de primarul Sectorului 3 e consemnat in raportul Curtii de Conturi

Asa cum sta scris in fisa postului, reprezentantii Curtii de Conturi au luat la pas primariile de sector si Primaria Municipiului Bucuresti.  Evident, peste tot s-au gasit nereguli si lucruri care trebuiau corectate, doar ca in cazul Primariei Sectorului 3 situatia este de-a dreptul iesita din comun. Astfel, in timp ce la Sectorul 1 s-a constat un prejudiciu de 422 de mii de lei, la Sectorul 2 – 535 de mii de lei, la Sectorul 4 – 582 de mii de lei, la Sectorul 5 – 1.098 de mii de lei si la Sectorul 6 – 718 de mii de lei, in ograda lui Negoita prejudiciul se ridica la aproape noua milioane de euro, mai exact 38.296 de mii de lei. Adica, de vreo 12 ori mai mult decat toate sectoarele la un loc!  De „performata” lui Robert Negoita pare sa se mai apropie doar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, un alt personaj generos cand vine vorba de cheltuirea banului public. Fara folos, din moment ce Camera de Conturi a Municipiului Bucuresti a gasit si aici un prejudiciu de 21.196 de mii de lei.

A facut prapad intr-un singur an

Revenind insa la edilul pesedist al sectorului 3, trebuie remarcat faptul ca acesta nu se da in laturi de la nimic atunci cand vrea sa aranjeze o combinatie din fondurile primariei, dovada fiind lista lunga de matrapazlacuri descoperite in primaria lui. Gestionarea si administrarea defectuoasa a patrimoniului Sectorului 3, decontarea nedatorata a contravalorii plantarii unor arbusti ornamentali, care nu au fost si plantati efectiv pe domeniul public, calcularea si achitarea necuvenita a tarifului pentru deszapezire in perioada 2012 – 2013 (prejudiciu de peste noua milioane de lei), efectuarea unor plati nedatorate prin indexarea retroactiva a tarifelor de curatenie cai publice (prejudiciu estimat la peste 27 milioane de lei), precum si plati nejustificate prin decontarea  unor cantitati de lucrari de reabilitarea termica a unor blocuri de locuinte mai mari decat cele real executate, toate acestea reprezinta doar o mica parte din neregulile consemnate in raportul Curtii de Conturi. Raport care va deveni, ca si in alte cazuri, materialul de lucru al procurorilor.

author avatar
Adelina Ionicel
2.151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger