AcasăPoliticaRomania, doi presedinti pe un scaun la Bruxelles

Romania, doi presedinti pe un scaun la Bruxelles

Ca dovada ca poate fi un presedinte ”salon” daca vrea, Traian Basescu si-a invitat succesorul, pe Klaus Iohannis, sa participe si el la Consiliul European din 18 – 19 decembrie.

Ca dovada ca poate fi un presedinte ”salon” daca vrea, Traian Basescu si-a invitat succesorul, pe Klaus Iohannis, sa participe si el la Consiliul European din 18 - 19 decembrie. Ridicola pe alocuri, disputa starnita intre Traian Basescu si Victor Ponta cu privire la ocuparea scaunului rezervat Romaniei in Consiliul European a fost arbitrata de CCR, care a dat castig de cauza presedintelui. Tinand cont de acest istoric, invitatia facuta de Basescu lui Iohannis (cu intentia evidenta de a-l familiariza pe presedintele proapat ales cu o parte din responsabilitatile functiei), poate fi tradusa ca un ultim bobarnac dat lui Victor Ponta pe tema. La fel de adevarat este insa si ca Basescu insusi, dupa ce a castigat alegerile din 2004, a fost prezentat membrilor Consiliului European de catre Ion Iliescu - presedintele aflat pe ultima suta de metri a mandatului la aceea vreme.

Ridicola pe alocuri, disputa starnita intre Traian Basescu si Victor Ponta cu privire la ocuparea scaunului rezervat Romaniei in Consiliul European a fost arbitrata de CCR, care a dat castig de cauza presedintelui. Tinand cont de acest istoric, invitatia facuta de Basescu lui Iohannis (cu intentia evidenta de a-l familiariza pe presedintele proapat ales cu o parte din responsabilitatile functiei), poate fi tradusa ca un ultim bobarnac dat lui Victor Ponta pe tema. La fel de adevarat este insa si ca Basescu insusi, dupa ce a castigat alegerile din 2004, a fost prezentat membrilor Consiliului European de catre Ion Iliescu – presedintele aflat pe ultima suta de metri a mandatului la aceea vreme.

author avatar
Simona Badulescu
743 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger