AcasăPoliticaSe pregateste OUG privind votul prin corespondenta

Se pregateste OUG privind votul prin corespondenta

Cabinetul Ciolos va modifica unele aspecte ce tin de votul prin corespondenta, in ideea in care se doreste eliminarea oricarei neclaritati in privinta modului in care romanii aflati dincolo de granite isi pot exercita dreptul constitutional.

A spus-o premierul insusi, inca din debutul sedintei saptamanale a Executivului, care este in plina desfasurare si la aceasta ora si care, ca un element de culoare, are loc chiar in ziua in care Dacian Ciolos implineste 47 de ani. „Am cerut doamnei ministru Maria Ligor, ca in coordonare cu MAE, cu Cancelaria Primului-ministru, cu Autoritatea Electorala Permanenta, sa ne gandim la un proiect de OUG prin care sa clarificam aceste lucruri si sa precizam mai bine conditiile in care se poate vota in straiantate, pastrand spiritul legii, asa cum a fost decisa de Parlament”, a anuntat seful Guvernului.

Odata creionat, proiectul OUG ar urma sa fie pus in dezbatere publica pana cel tarziu la mijlocul lunii viitoare, astfel ca in septembrie, odata ce alesii neamului revin din vacanta, sa poata fi supus la vot.

In acest sens, va readucem in atentie faptul ca si liberalii au solicitat Executivului sa emita o astfel de Ordonanta, cerand, in principal, ca romanii din Diaspora sa se poata inregistra pentru votul prin corespondenta folosind posta electronica.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger