AcasăPoliticaSebastian Ghita, la Instanta Suprema. Va afla daca scapa de controlul judiciar

Sebastian Ghita, la Instanta Suprema. Va afla daca scapa de controlul judiciar

Deputatul a contestat la Curtea Suprema masura controlului judiciar impus in cazul sau de catre procurorii anticoruptie. Iar joi s-a prezentat in fata magistratilor pentru a-si sustine punctul de vedere.

La iesirea din sediul Inaltei Curti, Ghita a explicat faptul ca si-a prezentat argumentele in fata Instantei si ca asteapta sa vada ce decid magistratii. Mai exact daca decid mentinerea sau anuleaza aceasta masura impusa parlamentarului de catre procurorii anticoruptie, care il cerceteaza pe deputat pentru „trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata,  evaziune fiscala, in forma continuata,  coruperea alegatorilor,  efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata”.

„Orice cetatean al Romaniei are dreptul sa vina si sa expuna in fata judecatorului pozitia sa”, a punctat Ghita.

Reamintim ca, dupa ce, in cazul sau au fost extinse cercetarile, lucru anuntat de DNA pe 24 iunie, si a aflat ca i-a fost interzis, totodata, si sa-si exercite functia de parlamentar, dar si sa paraseasca orasul Ploiesti, fara voie de la procuror, in presa s-a speculat ca deputatul Ghita ar fi depus un memoriu adresat Procurorului General al Romaniei. „Am si o interdictie expresa de a exercita aceasta calitate de deputat, am expus argumentele in sala. (…) De vreme ce nu pot parasi Ploiestiul, nu pot merge nici in Parlament, si nici in colegiul unde am fost ales”, a conchis fostul social-democrat.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger