AcasăPoliticaSedinta CSAT s-a incheiat. Presedintia a anuntat care au fost temele de...

Sedinta CSAT s-a incheiat. Presedintia a anuntat care au fost temele de discutie

Convocati pentru a lua parte, incepand cu ora 14 a zilei de joi, la Cotroceni, la sedinta CSAT, vicepremierul Oprea – sef, temporar, la Palatul Victoria, ministrul Apararii, cel de Externe, al Finantelor, sefii SRI si SIE, dar si ceilalti inalti demnitari ai statului prezenti la intrunire au analizat, impreuna cu presedintele Iohannis, cateva teme aflate pe agenda scurtei intruniri.

Dupa aproximativ o ora de discutii, timp in care s-au adus in discutie mai multe teme, care, spre deosebire de datile trecute, nu au mai fost anuntate anterior inceperii intrunirii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, sedinta condusa de seful statului, la care nu a fost prezent premierul in exercitiu, s-a incheiat. Va amintim ca Victor Ponta este, de ieri incepand, in concediu, Executivul fiind reprezentat la sedinta CSAT de vicepremierul Oprea, cel care ii tine locul premierului de drept, pana pe 9 august.

Odata incheiata sedinta, Administratia Prezidentiala a precizat, printr-un comunicat, ce s-a discutat, in linii mari, la sedinta respectiva. Astfel, opinia publica afla ca s-au „analizat evolutiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional si consecintele pentru Romania ale acestor evolutii, precum si preocuparile mai ample la nivel aliat fata de riscul escaladarii situatiei din proximitatea geografica sudica a Aliantei Nord-Atlantice”.

Nu in ultimul rand, subiectul defrisarilor ilegale, precum si riscurile provocate de acest fenomen, aflat, de altfel, si pe agenda precedentei sedinte a CSAT, a fost abordat si pe 31 iulie.

author avatar
Cristina Stefan
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger