AcasăPoliticaSedinta la Cotroceni, dupa aflarea rezultatului referendumului din UK

Sedinta la Cotroceni, dupa aflarea rezultatului referendumului din UK

Marea Britanie a votat, iar britanicii vor Brexit! Iar reactiile la aceasta decizie nu se lasa asteptate, inclusiv la Bucuresti.

UPDATE 11.09 – Seful statului a inceput intrunirea, „impusa” de rezultatul referendumului. „Din discutiile preliminare pe care le-am avut cu liderii politici am inteles ca toata lumea e perfect de acord ca Romania sa continue calea europeana”, a precizat Klaus Iohannis in debutul discutiilor de la Cotroceni, adaugand ca Guvernatorul i-a transmis „ca nu sunt motive de ingrijorare pentru (…) economia romaneasca”.

UPDATE. 11.07: La intalnirea de la Cotroceni au venit atat primul-ministru Ciolos, cat si Liviu Dragnea, seful PSD, co-presedintii liberali – Gorghiu si Blaga, precum si Daniel Constantin, co-presedinte al ALDE, cat si Valeriu Steriu, numarul 1 in UNPR. Momentan, seful statului nu si-a facut simtita prezenta in sala in care va avea loc intrevederea.

–-

Ca urmare a acestei situatii, la foarte scurta vreme de la aflarea rezultatelor oficiale ale referendumului de joi, in urma careia britanicii au decis, cu 51, 9%, iesirea din Uniunea Europeana, de la Bucuresti a aparut o prima reactie.

In sensul in care presedintele si premierul urmeaza sa aiba o intrevedere, la sediul Presedintie, pe marginea efectelor votului din 23 iunie, stiut fiind faptul ca ambii sefi ai Palatelor anuntasera, anterior votului istoric, ca sunt de parere ca locul Marii Britanii e in marea familie europeana.

Klaus Iohannis i-a chemat atat pe seful Guvernului, cat si pe guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, precum si pe liderii partidelor parlamentare pentru consultari pe tema rezultatelor referendumului din Regatul Unit. Din cate se anunta de la Cotroceni, intalnirea urmeaza sa inceapa peste doar cateva zeci de minute, la ora 11 mai exact.

Asteptam sa aflam care vor fi concluziile aceste intalniri, fiind asteptat ca seful statului sa anunte, la finele intrevederii, pozitia oficiala a Romaniei in legatura cu acest rezultat.

author avatar
Cristina Stefan
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger