AcasăPoliticaSefa ICCJ, reactie la scrisoarea parlamentarilor: Livia Stanciu nu ia in calcul...

Sefa ICCJ, reactie la scrisoarea parlamentarilor: Livia Stanciu nu ia in calcul varianta demisiei

Livia Stanciu

La doua zile dupa ce senatorul Calin Popescu Tariceanu si alti patru parlamentari ai PLR au trimis sefului statului o scrisoare deschisa, prin intermediul careia cereau inlocuirea din functie a sefelor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), respectiv a DNA, Livia Stanciu exclude categoric varianta de a demisiona.

Livia Stanciu

Mai mult, judecatoarea spune ca nu vede fundamentul legal al demersului formulate de catre cei cinci alesi. „Nu exista niciun motiv din punctul meu de vedere (sa demisioneze-nr). (…) Vi se pare ca este fundamentat pe lege?”, a replicat Livia Stanciu, in momentul in care a fost intrebata daca are in intentie sa renunte la sefia Inaltei Curti, in contextul in care demisia sa a fost solicitata recent, in contextul achitarii Marianei Rarinca.

Sefa ICCJ nu a vrut sa faca mai multe precizari in acest sens, spunand ca nu vrea sa se pronunte si amintit despre solicitarea CSM-ului, adresata Inspectiei Judiciare, in privinta verificarii afirmatiilor facute de catre Calin Popescu Tariceanu, dar si prin cele sustinute in respectiva scrisoare adresata de cei cinci semnatari, mai precis daca „s-a adus sau nu atingere independentei sistemului judiciar”.

Tariceanu si ceilalti patru parlamentari au solicitat inlocuirea din functie a sefelor ICCJ si, respectiv, DNA, Livia Stanciu si Laura Codruta Kovesi, in contextul cazului Marianei Rarinca, femeia care a fost arestata preventiv vreme de sase luni, iar apoi achitata, definitiv, de catre magistartii Curtii de Apel Bucuresti, pe 21 mai, de acuzatia care a adus-o dupa gratii. Este vorba despre femeia acuzata de catre judecatoarea Stanciu ca ar fi santajat-o.

218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger