AcasăPoliticaSeful MAI, despre chestiunea ISU Bucuresti-"Colectiv": Am cerut ca toata situatia de...

Seful MAI, despre chestiunea ISU Bucuresti-„Colectiv”: Am cerut ca toata situatia de fapt sa fie inaintata de urgenta la DNA

Odata ce s-a aflat despre suspendarea conducerii ISU Bucuresti, dar si despre ancheta care se face in cadrul acestei filiale a Inspectoratului, dupa ce a iesit la lumina un document din care reise ca macar o parte dintre reprezentantii sai ar fi trebuit sa stie, inca de la finala lunii septembrie, de existenta clubului in care a avut loc tragedia din 30 octombrie, soldat cu 60 de decese si peste 150 de raniti, subiectul a fost abordat si in cadrul sedintei de azi a Guvernului.

Petre Toba

In timp ce premierul Ciolos a cerut demiterea conducerii ISU Bucuresti, si nu doar suspendarea sefilor acestei filiale a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, subliniind ca vrea de la ministrul de Interne si de la Raed Arfat, responsabilul aflat la conducerea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, noul sef al Ministerului de Interne a confirmat ca i-a cerut secretarului de stat sa puna cat mai repede la dispozitia procurorilor DNA, care se ocupa de o parte din ancheta in acest dosar, noile informatii. „Intr-adevar, aseara (marti seara-n.r), domnul secretar de stat Raed Arafat a luat la cunostinta faptul ca, inca de la sfarsitul lunii septembrie, o societate comerciala care organiza manifestari in clubul respectiv a informat IGSU si conducerea ISU Bucuresti. In momentul in care am avut aceasta informatie i-am cerut dlui secretar de stat ca toata situatia de fapt sa fie inaintata de urgenta la DNA pentru a fi valorificata la dosarul penal al cauzei si intreaga conducere de la ISU Bucuresti-Ilfov a fost pusa la dispozitie pana la definitivarea situatiei”, a explicat Petre Toba.

In loc sa mearga sa faca verificari,…

Cu scurt timp inainte, premierul Ciolos atragea atentia asupra a ceea ce vede a fi un alt inconvenient al birocratiei in exces.  „Ce am aflat astazi (miercuri-n.r)  – si domnul Arafat mi-a spus ca si dansul a aflat abia ieri (marti-n.r ) seara – , faptul ca cei de la ISU Bucuresti pe partea de prevenire fusesera deja informati de problemele de la Clubul Colectiv si, in loc sa mearga sa faca verificarile acolo si sa ia masurile necesare, au mai adaugat o hartie la birocratia noastra obisnuita, le-au trimis prevederile legale celor de la Clubul Colectiv, spunandu-le ce sa faca, fara sa verifice concret pe teren”, a punctat seful Guvernului.

Anterior, reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta anuntau o serie de aspecte in aceasta privinta.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, integral, cominicatul IGSU in aceasta privinta:

„In data de 24.11.2015 Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a receptionat o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in Fabrica PIONIERUL – etaj 1 si Club Colectiv (pentru zilele de 25 si 26.09.2015), anterior producerii tragediei din data de 30.10.2015.

La primirea sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful DSU, care a dispus in regim de urgenta efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Din datele preliminare reiesite in urma verificarii a rezultat faptul ca documentul a fost identificat in corespondenta primita de IGSU la data de 23 septembrie 2015, in jurul orei 23.30. Intrucat solutionarea documentului era de competenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, acesta a fost redirectionat unitatii in cauza, in dimineata zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare si masuri.

La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost transmise doua adrese catre organizatorul evenimentului – EMAGIC – fara a rezulta ca au fost efectuate verificari la fata locului.

Pentru asigurarea obiectivitatii activitatilor de verificare, pana la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispozitie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

In cursul zilei de astazi, inspectorul general al IGSU va desemna noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii”.

author avatar
Cristina Stefan
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger