AcasăPoliticaSenatorii au votat: Valcov poate fi arestat. Sova ramane cu imunitate

Senatorii au votat: Valcov poate fi arestat. Sova ramane cu imunitate

In urma votului din plenul Senatului, parlamentarii acestei Camere au decis ca Darius Valcov poate fi retinut si arestat preventiv, votand in favoarea unei prime solicitari a DNA care il vizeaza pe fostul ministru de Finante, in timp ce in cazul lui Dan Sova, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii alesilor, Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva a fostului purtator de cuvant al PSD.

A fost vorba despre un vot secret, cu bile, in urma caruia Dariu Valcov a ramas fara imunitate, in timp ce Dan Sova a fost salvat de faptul ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, ca urmare va continua sa beneficieze de acest drept, ca oricare alt parlamentar.

In cazul lui Valcov, au fost 150 voturi, dintre acestea 97 „pentru” si 48 „impotriva” incuviintarii retinerii si a arestarii preventive a senatorului care, pana de curand, a condus Ministerul Finantelor, restul voturilor fiind anulate.

De cealalata parte, in cazul celuilalt senator social-democrat pentru care DNA a cerut aviz, Dan Sova, votul a aratat astfel: din totalul de 168 de senatori prezenti in sala, la momentul votului, au votat 151. Au fost 79 de voturi „pentru”, 67 „impotriva” si cinci anulate. De la tribuna Camerei Superioare a Parlamentului s-a anuntat ca „nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor”, drept urmare „Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva” a lui Dan Sova.

author avatar
Cristina Stefan
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger