AcasăPoliticaTariceanu: Actualul presedinte nu a fost ceea ce se numeste un om...

Tariceanu: Actualul presedinte nu a fost ceea ce se numeste un om de stat

Candidat independent la alegerile de luna viitoare, Tariceanu le-a spus, miercuri, sustinatorilor sai din Alba ca doreste sa propuna un alt tip de presedinte, nu unul „jucator”.

Liderul Partidului Liberal Reformator considera ca actualul lider de la Cotroceni nu ar fi „un om de stat” si ca in lipsa unui proiect major, „tara bate pasul pe loc”. „Am demonstrat impreuna cu toti romanii ca atunci cand Romania are un tel important e capabila sa se mobilizeze si este in masura sa reuseasca. Numai ca astazi, din pacate, astazi – vorbesc de aproape 10 ani- Romania nu este in masura sa-si reuneasca fortele si energiile in slujba unui proiect national, dintr-un motiv foarte simplu”, a punctat fostul prim-ministru, in discursul sustinut in Alba. Prezidentiabilul a oferit si o explicatie pentru aceasta situatie: „pentru ca actualul presedinte nu a fost ceea ce se numeste un om de stat”.

Fostul premier si-a anuntat sustinatorii ca propune un alt tip de sef de stat – nu un presedinte „jucator” sau „partizan”, ci unul, sustine Tariceanu, care sa inspire siguranta si pentru care interesul national sa primeze inainte de cel personal sau al formatiunii din care face parte. „Un presedinte care in primul rand care isi respecta cetatenii. (…) Nu vreau un presedinte jucator, nu vreau un presedinte partizan, nu vreau un presedinte care se joaca cu destinele oamenilor. Vreau un presedinte care sa inspire incredere, care sa inspire siguranta, un presedinte care pune interesul national mai presus de interesul propriu lui sau de interesul partidului din care provine”, a mai afirmat Calin Popescu Tariceanu.

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger