AcasăPoliticaTariceanu, atac frontal: Sa fie demise Laura Codruta Kovesi si Livia Stanciu!

Tariceanu, atac frontal: Sa fie demise Laura Codruta Kovesi si Livia Stanciu!

Presedintele Senatului cere presedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisa,  ”inlaturarea prin demitere ori demisie” a sefelor DNA si ICCJ.

Calin Popescu Tariceanu cere demiterea sefelor DNA si ICCJ

Concret, Calin Popescu Tariceanu o acuza pe Laura Codruta Kovesi de arestarea preventiva ”pe nedrept” a Marianei Rarinca, ca urmare a ”denuntului calomnios” facut de Livia Stanciu. Iar cum Mariana Rarinca a fost declarata nevinovata de instantele de judecata, Tariceanu cere acum debarcarea din functie a celor doua doamne care conduc DNA si Curtea Suprema. ”Intr-o asemenea situatie, in care drepturile si libertatile fundamentale ale unui cetatean obisnuit au fost incalcate de catre doi inalti magistrati in mod deliberat si cu rea credinta, va cerem, Domnule Presedinte, sa folositi atat instrumentele constitutionale si legale de care dispuneti, cat si autoritatea morala inerenta institutiei Presedintelui Romaniei pentru a le inlatura, prin demitere ori prin demisie, din functiile pe care le ocupa in mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu si Laura – Codruta Kovesi”, se mentioneaza in scrisoarea trimisa sefului statului – scrisoare semnata, alaturi de Tariceanu, si de alti patru senatori PLR: Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghise si Nicolae Nasta.
DNA se infige in senatori

In timp ce Tariceanu compunea scrisoarea catre Iohannis, procurorii DNA au somat Senatul sa le puna la dispozitie, de urgenta, toate inscrisurile din Comisia de Regulament din perioada 2014 si 2015 – cerere legata in mod cert de cazul senatorului Dan Sova, care a scapat de arestul preventiv datorita Regulamentului Senatului, nemodificat la timp in conformitate cu prevederile constitutionale. ”Refuzul de punere la dispozitia DNA a inscrisurilor aratate mai sus constituie infractiunea de obstructionare a justitiei prevazuta de art. 271 alin. 1 lit. b Cod penal”, i-au avertizat din start procurorii DNA pe senatori. Desi ofensat de modul in care DNA si-a formulat cererea (”Sunt acolo cateva disfunctii vizazi de solicitarea facuta, de termene, de adjective si asa mai departe”), presedintele Comisiei de Regulament a Senatului, liberalul Sebastian Grapa, a anuntat ca documentele solicitate vor fi ajunge chiar azi pe masa DNA: ”Vom trimite pe cale oficiala, maine dimineata (astazi – n.r.), cu corespondenta, cate dosare sunt”.

[poll id=”1011″]

author avatar
Simona Badulescu
618 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger