AcasăPoliticaTariceanu, atac la Iohannis: N-are nimic in comun cu liberalismul

Tariceanu, atac la Iohannis: N-are nimic in comun cu liberalismul

Intr-o noua scrisoare deschisa adresata liberalilor, fostul premier, actualmente liderul Partidului Liberal Reformator, il inteapa pe noul presedinte al formatiunii din randul careia a facut parte, inainte de infiintarea PLR, sustinand ca nu ar avea „nimic in comun cu liberalismul”.

Politicianul a denuntat o data in plus ceea ce considera a fi planul lui Traian Basescu de a „acapara” PNL-ul. „Atasamentul la valorile si ideologia liberala ne-au obligat sa infiintam in vara acestui an Partidul Liberal Reformator, ca o replica necesara la mai vechiul plan urzit de Traian Basescu si echipa sa din PD de acaparare a PNL sub egida unui partid, a carui unica doctrina este compusa din interesele personale si de grup restrans ale Presedintelui Romaniei, ale Elenei Udrea, ale lui Emil Boc si Vasile Blaga”, isi incepe Tariceanu mesajul adresat „liberalilor din PNL”.

Fostul premier se declara convins ca, dupa prezodentialele din toamna, PDL-ul se va lepada de PNL. „In primul rand, dupa alegeri, cand pacaleala infiintarii ”marelui partid” isi va fi atins scopul, adica pierderea prestigiului, popularitatii si identitatii de catre PNL, PDL va denunta parteneriatul cu PNL”, continua Tariceanu.

Liderul PLR vede plauzibil scenariul unei fuziuni a PDL cu PMP, formatiuni intre care, in afara numelui, nu ar exista nicio diferenta, de vreme ce, sustine Tariceanu, „ambele partide sunt lipsite de vreo ideologie si sunt conduse de proprietarii cunoscuti: Traian Basescu, Elena Udrea, Emil Boc si Vasile Blaga”.

Cat il priveste pe Iohannis, Tariceanu afirma ca ar contribui la slabirea unitatii din partid. „Klaus Iohannis are o contributie importanta si la slabirea coeziunii din PNL si a increderii liberalilor in actuala conducere. Prezentat de fostul presedinte al PNL ca o mare descoperire, Klaus Iohannis se dovedeste a fi o mare deziluzie, un instrument eficient manipulat de Vasile Blaga pentru slabirea fortei PNL”, sustine fostul prim-ministru.

Aducand in discutie si chestiunea suspendarii presedintelui, demers al carei initiator este, Tariceanu l-a atacat in termeni duri pe succesorul lui Crin Antonescu la sefia PNL, despre care declara ca nu are nimic in comun cu ideea de liberalism. „Chiar inainte sa dau publicitatii ”Expunerea de motive” pentru suspendare, Klaus Iohannis s-a pronuntat, alaturi de Vasile Blaga, impotriva. Stim bine ca dl. Iohannis n-are nimic in comun cu liberalismul, dar e inadmisibil sa vanda partidul pentru un ipotetic procentaj de voturi care i-ar putea veni dinspre sustinatorii lui Basescu, iar ceilalti membri ai PNL sa asiste la aceasta tradare a electoratului liberal fara sa se impotriveasca”.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger