AcasăPoliticaTariceanu explica de ce nu poate relua votul in cazul Sova: Procedura...

Tariceanu explica de ce nu poate relua votul in cazul Sova: Procedura a fost indeplinita, nu a existat nicio contestatie

Presedintele Senatului a explicat, luni, la pranz, de ce nu se poate pune problema reluarii votului in cazul social-democratului Dan Sova, cum au cerut, recent, liberalii, Tariceanu mentionand, printre motive, faptul ca nu a existat nicio contestatie a votului dat miercurea trecuta, in plenul acestei camere a Parlamentului.

Asadar, votul in urma caruia Dan Sova a ramas cu imunitate, ca urmare cererea Directiei Nationale Anticoruptie cu privire la incuviintarea retinerii ai arestarii preventive a fostului ministru a fost respinsa, nu se reia, pentru simplul motiv ca a fost respectate procedura.”Pentru un vot care unei parti din membrii Parlamentului nu este convenabil, nu se poate face reluarea votului. Procedura a fost indeplinita, a fost corecta, nu a existat nicio sesizare, nicio contestatie a votului sau a procedurii utilizate, asa incat nu poate fi acceptabil un astfel de demers„, a concluzionat Calin Popescu Tariceanu.

In privinta solicitarii DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD, Dan Sova, in urma votului secret cu bile, de miercurea trecuta, din plenul Senatului, au fost inregistrate 79 de voturi “pentru”, 67 “impotriva” si ca au fost cinci voturi anulate. Ca urmare, s-a anuntat ca “nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor”, motiv pentru care “Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva” a lui Dan Sova.

Ulterior acestui vot, Sova a anuntat ca se autosuspenda din toate functiile de conducere detinute in PSD. “Dupa cum am afirmat si astazi (miercuri-n.r) in plenul Senatului Romaniei, imi sustin pe deplin nevinovatia si consider ca decizia de astazi, a colegilor senatori, imi va permite sa ma apar in fata judecatorilor, asa cum se cuvine, daca dosarul va ajunge la instanta (…) Am deplina incredere in Justitia din Romania. Consider ca si colegii parlamentari au aratat prin votul de astazi ca un proces se desfasoara in instanta“, a fost de parere, la acea data, Dan Sova.

79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger