AcasăPoliticaTariceanu, scrisoare catre alegatori. SRI si DNA "au devenit o supra-putere"

Tariceanu, scrisoare catre alegatori. SRI si DNA „au devenit o supra-putere”

„Astazi Romania este pe cale de a deveni o republica a procurorilor”, deplange politicianul intrat in vizorul DNA, intr-o scrisoare deschisa prin intermediul careia trimite sageti acide in directia acestei institutii, dar si a SRI-ului.

In seara zilei in care s-a aflat faptul ca procurorii anticoruptie brasovei au dispus urmarirea sa penala, fiind suspectat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, ulterior audierii sale, ca martor, la DNA Brasov, in cauzaprivind retrocedarea unei suprafete din padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Calin Popescu Tariceanu a transmis, din calitatea de co-presedinte al ALDE, o scrisoare deschisa adresata romanilor, pe care ii indeamna sa vina la vot, in mai putin de doua saptamani.

Amintind din capul locului faptul ca citarea sa la DNA s-a produs in plina campanie, inaintea localelor din iunie, Tariceanu trage o serie de concluzii in privinta cazului sau. „Dupa 8 ani de straduinta, DNA a reusit sa ma cheme la Brasov in plina campanie electorala. Suntem in plina campanie… Ar trebui sa fiu prin tara sprijinind candidatii ALDE in alegerile locale, pentru ca, dupa cum stiti, puteti vota in alegerile locale din 5 iunie 2016 (…) E o pura coincidenta! Nu dupa 8 zile, nu dupa 8 saptamani, nici dupa 8 luni, ci abia dupa 8 ani, conducerea DNA a hotarat intr-un final sa ma acuze”, noteaza, cu ironie, politicianul aflat in fruntea Aliantei amintite, dar si in postura de al doilea om in stat.

Tariceanu se opreste apoi direct la Serviciul Roman de Informatii si la Directia Nationala Anticoruptie, subliniind ca, in opinia sa, cele doua institutii „si-au fixat misiunea de a arunca o suspiciune generalizata asupra politicienilor si de a eroda increderea in partidele politice”.

Politicianul acuza apoi o extrapolare a puterii acestor institutii, facand, la un moment dat, o asociere cu perioada comunista. „Aceste agentii (SRI si DNA-n.r) au devenit o supra-putere, situandu-se deasupra celor trei puteri constitutionale ale statului. O supra-putere oculta si irationala ce trezeste, in mintea generatiilor mature, amintirea rolului pe care-l juca candva partidul comunist si bratul sau inarmat, securitatea”, sustine co-presedintele ALDE.

159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger