AcasăPoliticaTariceanu vrea sa-l demita pe Victor Ponta

Tariceanu vrea sa-l demita pe Victor Ponta

De cand tot incearca sa declanseze procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu, liderul PLR Calin Popescu Tariceanu se pare ca a prins gustul actiunilor politice in forta.

Calin Popescu Tariceanu l-ar baga pe Victor Ponta din nou in alegeri

Victor Ponta nu a ajuns presedintele Romaniei, dar pe scena politica se vorbeste deja de demisia sa. Cel care a adus in atentia opiniei publice acest subiect nu este vreun adversar politic, ci un apropiat al premierului, mai exact Calin Popescu Tariceanu. Potrivit acestuia, viitorul presedinte trebuie sa fie un arbitru, nu un jucator. Adept al acestei reguli care, din punctul lui de vedere, este valabila pentru toti asipirantii la prima functie in stat, liderul PLR considera ca  succesorul lui Traian Basescu ar trebui sa dea dovada de intelepciune si sa demisioneze in 2016, pentru ca in felul acesta mandatul „sa se suprapuna pe o noua legislatura parlamentara”. „Personal, sustin un nou tur de alegeri prezidentiale in 2016, pentru ca lucrurile sa intre pe fagasul normal”, a afirmat Tariceanu.  Profitand de faptul ca subiectul a mai fost pus pe tapet si de alti candidati, prezidentiabilul PLR i-a aruncat manusa lui Victor Ponta, cerandu-i practic acestuia sa-si anunte de pe acum demisia din functia de presedinte al Romaniei.

Tot cu gandul la suspendare

Pana sa primeasca un raspuns de la Ponta, liderul PLR isi continua razboiul cu actualul sef al statului. Despre care sustine ca incalca zilnic Legea fundamentala, cautionat insa de politicienii din toate formatiunile politice. „Presedintele are obligatia sa respecte legile si Constitutia pana in ultima zi de mandat, daca nu face acest lucru, trebuie sanctionat. Exista o flexibiliate a unora sau a altora pe care eu nu o respect. (…) Motivele sunt, asa cum se vede in spatiul public, legate de calcule politice”, a tinut Tariceanu sa-i taxeze pe cei care nu sustin o noua suspendare a lui Traian Basescu.

 

author avatar
Adelina Ionicel
2.346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger