AcasăPoliticaTraian Basescu: Categoric o sustin in campanie pe Elena Udrea

Traian Basescu: Categoric o sustin in campanie pe Elena Udrea

Traian Basescu a anuntat miercuri seara ca o sustine fara rezerve pe Elena Udrea in cursa pentru Cotroceni, iar despre Cristian Diaconescu a evitat sa vorbeasca prea mult, precizand ca a avut parte de sustinerea doar atata timp cat a candidat din partea Partidului Miscarea Populara.

Seful statului a explicat, la B1 TV, motivele pentru care ii acorda sprijinul Elenei Udrea, precizand ca si Cristian Diaconescu avea toate datele pentru a ajunge la Cotroceni, insa a facut unele greseli.

„Eu am fost un sustinator fara rezerve al PMP. Ccategoric sustin candidatul la Presedintie al acestui partid. A fost Cristian Diaconescu. L-am sustinut cat au avut nevoie sau cand a anuntat ca e independent. In acel moment, sutinerea nu mai poate functiona. Azi e Udrea. Categoric o voi sustine in campanie pentru ca este candidatul PMP”, a spus Traian Basescu.

Traian Basescu a explicat si de ce membrii PMP au vrut sa-l retraga pe Cristian Diaconescu din cursa pentru Cotroceni.

„Cred ca a avut o problema de constiinta. A avut o discutie despre care nu am stiut in CEX al partidului. L-au intrebat daca a fost in 322. El a spus ca nu. A spus ca era intr-o deplasare. Probabil asa si-a amintit. Numai ca pe site Camerei Deputatilor sunt documentele si cu semnatura lui pentru inceperea procedurii si tabelul oficial de prezenta din Monitorul Oficial in care a fost prezent la vot. Marturisesc ca uitasem, in capul meu era doar suspendarea din 2012, am lucrat bine ca consilier, daca n-a avut forta sa se duca in fata partidului sa se explice, asta e”, a mai spus presedintele tarii.

Mai mult, Basescu se declara dezamagit de calitatea candidatilor la prezidentiale

„Eu nu spun ca Elena Udrea e un candidat slab. Dar la un moment dat a spus ea daca ar fi fost in competitie unul ca Nastase sau Basescu eu nu m-as fi bagat. A corespuns si analizei mele. Nivelul candidatilor, daca privesti la Ponta, chiar la Klaus Iohannis, Tariceanu, iti dai seama ca e un nivel foarte jos. Daca ar fi fost in competitie un Nastase foarte multi se temperau sa mai piarda vremea sa candideze. Sau un Nastase cu Basescu”, a concluzionat Traian Basescu.

author avatar
Alina Costache
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger