AcasăPoliticaTraian Basescu, la judecatorie in cazul rapirii jurnalistilor: Solicitarea de deschidere a...

Traian Basescu, la judecatorie in cazul rapirii jurnalistilor: Solicitarea de deschidere a dosarului, „o palma pentru Romania”.

Dis de dimineata, respectiv inainte de 8.30, fostul presedinte a ajuns la Judectoria Sectorului 5 din Capitala, unde a stat de vorba cu magistratii, in dosarul rapirii ziaristilor, in Irak, in 2005.

Mai exact, prezenta fostului lider de la Cotorceni la Instanta are legatura cu reclamatia formulata la adresa sa de catre defunctul lider al PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a formulat o plangere penala, sustinand ca la fostul presedinte ar fi ajuns o parte din banii destinati rascumpararii jurnalistilor romani rapiti in Irak, in urma cu zece ani.

Incercand sa treaca pe langa armata de jurnalisti aflata in fata sediului instantei, fostul sef al statului a precizat din capul locului ca nu are emotii. „In orice caz, dupa parerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar este o palma pentru Romania”, a sustinut Basescu, adaugand ca, „la nevoie, poate fi desecretizat tot” dosarul pe care Parchetul a solicitat sa fie redeschis, iar magistratii judecatoriei Sectorului 5 trebuie sa decida daca dispun sau nu aceasta masura.

Odata incheiate discutiile cu magistratii, respectiv dupa circa 40 de minute, Traian Basescu a parasit cladirea si a facut noi precizari, de aceasta data in privinta celor pe care le-a spus in fata judecatorului. „Am aratat judecatoarei ca operatiunea a fost desfasurata de serviciile secrete al Romaniei – SIE, SRI si, sigur, serviciile armatei la acea vreme – noi avand trupe in Irak. Si cu asta, basta”, a precizat fostul presedinte.

Nu in ultimul rand, fostul lider de la Cotroceni a sustinut ca a solicitat Instantei ca, in situatia in care se da unda verde redeschiderii acestei cauze, sa fie audiat cat de repede posibil, pentru a se lamuri lucrurile. „Am cerut Parchetului General, in cazul in care se va decide redeschiderea dosarului, sa ma audieze foarte rapid„, a detaliat Traian Basescu, reluand, apoi, motivarea expusa la intrarea in sediul judecatoriei – „pentru ca a trena in spatiul public o astfel de suspiciune e defavorabil, inclusiv pentru Romania, sa presupui ca un sef de stat si-a insusit din banii alocati unei operatiuni in afara teritoriului national, este inadmisibil”.

Cat priveste desecretizarea dosaurlui rapirii jurnalistilor, Basescu a adaugat ca nu domnia sa a avut dosarul operatiunii respective  si ca nu l-a secretizat el. „Nu am secretizat nici macar o foaie din dosarul rapirii jurnalistilor. Deci nu era treaba mea partea operativa, rolul meu a fost sa pun cap la cap toate serviciile (…) si a face ca toate serviciile sa lucreze in aceeasi directie”, a mai explicat fostul presedinte.

author avatar
Cristina Stefan
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger