AcasăPoliticaTraian Basescu s-a prezentat din nou la instanta, de aceasta data la...

Traian Basescu s-a prezentat din nou la instanta, de aceasta data la Curtea de Apel

Citat pentru a fi audiat, Traian Basescu a venit, marti dimineata, in jurul orei 9, la Curtea de Apel din Capitala. Fostul presedinte a declarat, ca si datile trecute, de altfel, ca nu are emotii.

UPDATE: Fostul presedinte nu va fi cercetat pentru uzurparea de calitati oficiale. Decizia a fost luata de catre magistartii Curtii de Apel Bucuresti, marti, zi in care Traian Basescu a fost prezent in fata instantei. Hotararea de inchidere a acestei cauze este una definitiva.

Dupa ce, saptamana trecuta, a trecut, intr-o prima faza, pragul Judecatoriei Sectorului 5, pentru ca, o zi mai tarziu, sa fie prezent la Instanta Suprema, pentru a discuta cu magistratii in privinta unor dosare demarate pe baza unor plangeri plangeri si care ar putea fi redeschise, odata ce fostul sef al statului nu mai are imunitate, nemaifiind lider la Cotroceni, de aceasta data marti dimineata Traian Basescu a venit la Curtea de Apel Bucuresti.

Prezenta fostului presedinte la instanta s-a datorat unei sesizari, pe care liberalul Ioan Ghise, dar si Ion Ciochina au depus-o, la DIICOT, ca urmare a referendumului din 2012, privind suspendarea presedintelui. La vremea respectiva, Basescu era acuzat de „uzurpare de calitati oficiale” si „incalcarea constitutiei”.

Basescu nu a stat mai mult de 40 de minute in incinta, iar la plecare a precizat ca, pe durata mandatului sau, a respectat deciziile Curtii Constitutionale (CCR). „Eu am exercitat functia de presedinte al Romaniei numai si numai in baza deciziilor Curtii Constitutionale. Mai mult decat atat, dansul reclama faptul ca n-am tinut cont de hotararea de suspendare a Parlamentului, numai ca nu Parlamentul are rolul de a stabili cand o persoana exercita functia de presedinte al Romaniei”, a declarat Basescu, precizand ca doar CCR poate valida sau invalida un referendum.

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger