AcasăPoliticaTribunalul Bucuresti A ANULAT decizia BEC: Mircea Diaconu POATE candida la europarlamentare!

Tribunalul Bucuresti A ANULAT decizia BEC: Mircea Diaconu POATE candida la europarlamentare!

Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare, a decis, sambata, Tribunalul Capitalei.

Tribunalul Bucuresti a admis contestatia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, dar decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Dupa ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura lui Mircea Diaconu, acesta a depus contestatie la Tribunalul Bucuresti (TB), demersul sau fiind admis de instanta. Hotararea Tribunalului Capitalei va putea fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in cel mult doua zile de la inregistrarea cererii, dar nu mai tarziu de 15 aprilie.

De asemenea, la TB s-au judecat, vineri, alte 24 de contestatii la decizii similare ale BEC, intre care s-au numarat cele depuse de Gheorghe Funar, Corneliu Vadim Tudor si Noua Republica.

In cazul lui Funar, Tribunalul a decis respingerea contestatiei, in timp ce in cazul lui Vadim si al Noii Republici instanta a amanat discutarea contestatiilor.

Termenul pentru solutionarea apelului de catre Curtea de Apel Bucuresti, asupra contestatiilor, este de doua zile de la inregistrarea cererii de apel, cel mai tarziu 15 aprilie. Candidaturile raman definitive cel mai tarziu in 16 aprilie.

Foto: antena3.ro

author avatar
Alina Costache
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger