AcasăPoliticaUngureanu i-a pus magiun pe clanta lui Zgonea

Ungureanu i-a pus magiun pe clanta lui Zgonea

Unde dai si unde crapa. Furtuna declansata in PSD de perspectiva revenirii lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea SIE l-a lovit in plex pe … Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea a fost luat zdravan la refec de colegii pesedistii

Intinsi la maximum de dezertarea lui Victor Ponta, nervii social-democratilor au pocnit ieri, in timpul sedintei comune a celor doua grupuri parlamentare ale PSD – convocate pentru a lua decizia finala in cazul votului care va fi dat astazi in cazul Ungureanu. Totul a pornit de la senatorul Serban Nicolae, care i-a reprosat lui Valeriu Zgonea (calm si civilizat dupa spusele martorilor) ca s-a grabit programand atat de repede votul pentru Mihai Razvan Ungureanu, facandu-i astfel pe plac presedintelui Klaus Iohannis. ”El ne tine de o saptamana cu Mihai Fifor (propunerea PSD-ului pentru Ministerul Transporturilor, functie ramasa vacanta dupa demisia lui Ioan Rus – n.r.), iar tu te-ai grabit cu plenul”, sustin pesedistii ca i-ar fi spus Nicolae lui Zgonea. Respectandu-si obiceiul (tot conform zicerilor pesediste), Zgonea a luat foc, l-a acuzat pe Serban Nicolae ca el este ”mereu in opozitie” si a amenintat cu demisia: ”Plec eu si veniti voi!”. Surpriza insa, in locul obisnuitelor replici gen ”Hai linisteste-te Valerica”, Zgonea s-a trezit indemnat de colegi s-o taie cat mai repede din functie: ”Ura, ura, pleaca ma (sau ba, dupa alte voci)! Nu uita ca esti acolo pentru ca noi te-am pus!”. Intaratati la culme de toata situatia (inlaturarea lui Liviu Dragnea, retragerea strategica a lui Ponta, punerea Guvernului sub comanda lui Gabriel Oprea, valul de dosare penale revarsat asupra lor etc.), pesedistii au continuat sa-si verse furia asupra lui Valeriu Zgonea acuzandu-l si de pacate mai vechi, respectiv faptul ca si in cazul adoptarii Strategiei Nationale de Aparare a facut sluj in fata lui Iohannis, grabindu-se sa treaca documentul prin Parlament.

PSD nici nu vrea sa auda de numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in fruntea SIE

Deloc racoriti dupa scandalul cu Zgonea, pesedistii au fost nevoiti sa constate si ca nu prea mai au cum bloca votul in cazul Ungureanu, prin urmare singura lor sansa este ca acesta sa nu obtina numarul de voturi necesare numirii sale ca director al SIE. Respectiv minimum 278 de voturi ”pentru” – cifra care reprezinta jumatate plus 1 din numarul total de parlamentari: 544. Raportat la declaratiile de sustinere facute public, Mihai Razvan Ungureanu se poate baza pe voturile liberalilor (172), ale udemeristilor (25) si ale uneperistilor (54). Cum suma acestor voturi este de doar 251 (cifra care, atentie, poate fi atinsa doar daca toti parlamentarii PNL, UDMR si UNPR vor fi prezenti in plen!), rezulta ca partizanii lui MRU mai au nevoie de minimum 27 de voturi. Dupa cum afirma deunazi Vasile Blaga, problema si-a gasit rezolvarea cu ajutorul unei parti din cei 66 de parlamentari independenti, de la minoritati si de la Grupul parlamentar Democrat si Popular (ex-PPDD). Nutrind oarece dubii in privinta aranjamentelor facute de PNL, parlamentarii PSD inca isi bateau capul ieri seara, cum anume sa boicoteze alegerea lui Ungureanu si sa arate astfel ca tot ei sunt jupanii politicii dambovitene.

[poll id=”1034″]

author avatar
Simona Badulescu
1.608 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger