AcasăPoliticaUniversitatea Bucuresti cere ministrului Educatiei retragerea titlului de doctor acordat lui Ponta

Universitatea Bucuresti cere ministrului Educatiei retragerea titlului de doctor acordat lui Ponta

Odata ce premierul Ponta a notificat, printr-o scrisoare, asupra faptului ca renunta la titlul de „doctor in Drept”, acordat de Universitatea Bucuresti, in urma cu 11 ani, rectorul Universitatii a solicitat, joi, ministrului Educatiei retragerea acestei distinctii acordate actualului sef al Guvernului.

La cateva zile dupa ce Ponta a anuntat, printr-o scrisoare adresata rectorului institutiei superioare de invatamant, ca e gata sa renunte la titlul de doctor in Drept, Mircea Dumitru s-a adresat noului ministru al Educatiei, la o zi de la investirea acestuia in functie, in asa fel incat Sorin Cimpeanu sa faca demersurile necesare retragerii titlului respectiv.

„Tinand seama de decizia Comisiei de Etica si de pozitia Senatului Universitatii din Bucuresti din 25 iulie 2012, va rugam sa dispuneti masurile necesare in vederea retragerii titlului de Doctor in Drept acordat domnului Victor Ponta prin Ordinul Ministrului nr. 5663/15.12.2003”, se arata in documentul semnat de profesor doctor Mircea Dumitru, rector al Universitatii Bucuresti.

Totodata, inaltul oficial al UB a trimis ministrului Educatiei atat notificarea primita din partea lui Ponta privind renuntarea la titlul de doctor in Drept, precum si o serie de alte documente in acest caz, printre care si decizia Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti din data de 17 iulie 2012 privind acuzatia de plagiat.

foto: topub.unibuc.ro

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger