AcasăPoliticaVasile Blaga intoarce armele ca la 23 August!

Vasile Blaga intoarce armele ca la 23 August!

Cum in politica romaneasca nimic nu ar mai trebui sa ne mire, gestul lui Vasile Blaga de a-si negocia, in paralel cu campania electorala facuta in sprijinul candidatului unic al ACL, Klaus Johannis, trecerea in barca guvernamentala a catorva apropiati de incredere aproape ca tine mai mult de strategie pragmatica, decat de traditionala tradare mioritica.

Vasile Blaga ii da lui Klaus Iohannis „perversa” de la electorale

Probabil ingrijorat de sondajele secrete care nu-i dau prea mari sanse de reusita primarului sibian la presedintie, fie si daca va apuca sa candideze, Vasile Blaga, ca un adevarat „animal politic”, se pare ca s-a hotarat sa nu mai joace totul pe o singura carte. Mai ales ca aceasta pare de pe acum necastigatoare. Asa ca, dupa cum sustin sursele noastre, liderul pedelist s-a hotarat sa-si suie acum „sacii” personali in caruta actualei si, probabil viitoarei Puteri pontiste. Acum, ce va da la schimb in cadrul acestui veritabil „troc” electoral, nu este greu de banuit. Dar cum nici nemtii nu au fost anuntati, la 23 august, ca aliatii romani au  intors armele impotriva lor, nici Iohannis nu va fi probabil pus la curent cu strategia duplicitara a „buldogului”.

Ultima solutie

Canalele pe care au functionat negocierile secrete purtate de Vasile Blaga cu reprezentanti de frunte ai actualei coalitii guvernamentale par sa-si fi facut cu prisosinta treaba, misiunea primita fiind la un pas de a fi indeplinita.

Victor Ponta este marele castigator al tradarii „Buldogului”

Iar „veteranul” pedelist s-a hotarat chiar sa accelereze tratativele, dupa ce ultimele sondaje coamandate, dar mai ales semnalele primite de la oamenii de incredere care i-au ramas in sistem i-au indicat ca ultima solutie de a ramane la masa de joc alaturi de viitorul presedinte este… indepartarea de urgenta de actualul sau aliat. Bineinteles insa ca o despartire oficiala de presedintele liberal ar fi aruncat in aer scena electorala si nu doar ca i-ar fi adus lui Blaga grave si iremediabile prejudicii de imagine, dar l-ar fi putut transforma pe Iohannis intr-o victima a „miticilor” din clasa politica romaneasca. Asa ca, probabil, daca negocierile purtate se vor incheia cu bine si vor fi respectate de ambele parti, „Buldogul” va dinamita campania ACL din interior. Fara a face musai gesturi de sabotaj electoral fatis, fiind suficient si un noncombat care sa nu bata prea mult la ochi.

Numiri dupa alegeri

Insa cum pe lumea asta orice serviciu se plateste, este normal ca si Blaga sa primeasca, la schimb, indeplinirea macar a unei parti din doleantele exprimate. Ceea ce, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, nici nu a reprezentat o conditie prea greu de indeplinit, fiind vorba de unele numiri pe functii in diverse ministere a unor oameni de incredere ai „Buldogului”. Care vor fi numiti pe posturile vizate la scurt timp dupa alegerile prezidentiale, insa nu din postura de membri PDL, ci din cea de „profesionisti”, „tehnocrati” sau cine stie ce alt paravan asemanator.

„Pui de Buldog” in loc de „tariceni”

Iar din toata aceasta combinatie, alianta care il sustine pe Victor Ponta pentru Cotroceni iese mai mult decat castigata. Pentru ca, pe langa linistea oferita de faptul ca nu mai trebuie sa se teama de cel mai redutabil organizator de osti electorale din tabara adversa, practic nu pierd niciun post! Pentru ca „puii de buldog” ar urma sa primeasca din functiile promise liberal-reformatorilor lui Calin Popescu Tariceanu. Insa, dupa alegeri, ce mai conteaza o mica tradare a unui pact care nici macar nu a fost asumat oficial? Iar pana ce sa se prinda „neamtul” Iohannis ce s-a petrecut si sa riposteze, fie si prin apelul la morala, deja lucrurile vor fi demult lamurite si piata independentei pupata.

[poll id=”854″]

author avatar
Catalin Tache
5.287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger