AcasăPoliticaVicepremierul Oprea vrea pedepse mai mari pentru ultraj. Ce proiect are MAI...

Vicepremierul Oprea vrea pedepse mai mari pentru ultraj. Ce proiect are MAI in acest sens!

Pe fondul recentului incident caruia i-a cazut victima un politist aflat in misiune, dar si a unei analize cu privire la numarul oamenilor legii asupra carora au fost savarsite fapte de ultraj, ministrul de Interne considera ca se impun pedepse mai mari pentru faptele de ultraj, decat cele prevazute de actualul Cod Penal. La acest moment, pedeapsa maxima pentru o astfel de fapta este de noua ani de inchisoare.

Drept urmare, la initiativa vicepremierului, MAI a formulat deja un proiect de modificare a doua dintre articolele Codului Penal, respectiv cel cu privire la ultraj (art.257) si cel despre ultrajul judiciar (art.259), demersul normativ prin care se solicita majorarea pedepselor pentru aceste fapte fiind trimis Ministerului Justitiei, autoritatea competenta in acest sens.

Scopul acestui proiect este acela de a descuraja actiunile violente asupra reprezentantilor autoritatii statului – a politistilor, dar nu numai. Despre acest aspect a vorbit, miercuri, insusi ministrul de Interne, care a explicat ca, in opinia sa, e nevoie ca aceasta categorie a reprezentantilor legii sa fie mai bine aparata de lege. „Evenimentele inregistrate in ultimul timp, cat si analizele pe care le-am facut cu structurile de specialitate ale MAI, ma determina sa am aceasta initiativa. Sustin cu tarie, ca cei care reprezinta autoritatea statului trebuie sa fie respectati si mai bine protejati de lege”, a precizat vicepremierul.

Anuntul a fost facut la doar cateva zile dupa ce Oprea l-a vizitat la spital pe agentul sef Gheorghe Ionescu, politisutl de la Rutier lovit violent de o masina condusa de un afacerist turc, la primele ore ale zilei de duminica, apoi purtat pe capota autoturismului cateva sute de metri, inainte de a cadea pe carosabil. Dupa accident, politistul a fost internat de urgenta la Floreasca, in coma indusa, unde se afla si la acest moment, in stare grava, cu traumatisme multiple, pe un pat de la Terapie Intensiva, atent vegheat de medici.

Agentul sef in varsta de 44 de ani nu este, insa, singura victima a unei fapte de ultraj. O analiza a Politiei Romane releva, conform MAI, faptul ca, de la inceputul anului, au fost sesizate nu mai putin de 247 de incidente indreptate asupra reprezentantilor legii.

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger