AcasăPoliticaVictor Ponta i-a abandonat pe baronii PSD la comanda americanilor

Victor Ponta i-a abandonat pe baronii PSD la comanda americanilor

Vestea ca Viorel Hrebenciuc s-a mai procopsit cu un dosar i-a bulversat pe social-democrati. In special pe deputatii partidului care, intr-o saptamana sau doua, vor fi nevoiti sa dea un vot asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive in cazul colegului lor. In consecinta, acestia au asteptat un semn de la conducerea partidului, dar s-au trezit in schimb cu generalitati gen: nimeni nu este mai presus de lege.

Decat sa se puna rau cu americanii, Victor Ponta prefera sa-si injumatateasca armata pesedista

Pesedistii au recunosct ca sunt socati si ca nu mai inteleg nimic. Multi isi consultau nervosi telefoanele in speranta ca vor primi, cum s-a mai intamplat si in alte cazuri, o idee calauzitoare. In toata aceasta debandada,  au existat insa si social-democrati care au leagat lipsa de reactie a lui Victor Ponta de o recenta intalnire pe care acesta ar fi avut-o cu Dean Thompson, atasatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti. „A fost o intalnire neoficiala in care premierul  i s-a cerut ca, nici macat prin declaratiile sale, sa nu influenteze anchetele. Indiferent despre cine este vorba. I s-a aratat o lista, intocmita de procurorii Laurei Codruta Kovesi, si i s-a pus in vedere sa tina gura inchisa. Acesta este motivul pentru care Victor Ponta da raspunsuri evazive”, ne-a declarat un lider pesedist. Mai mult, acesta sustine ca prezidentiabilul PSD nu-si permite sa strice relatia cu americanii, avand in vedere ca scorul sau electoral este la limita. „Noi suntem cu motoarele pornite, dar situatia nu este chiar roz. Existe zone in tara in care scorul este mult sub asteptari”, a mai spus social-democratul.

Lista neagra, pe placul premierului

Social-democratii au senzatia ca liderul lor si-a dat binecantarea in cazul unor anchete

Dincolo de angajamentele asumate in fata partenerilor straini, pesedistilor li se pare ciudat ca toti cei care ajung pe mana procurorilor i-au creat, in acesti ani, probleme in partid lui Victor Ponta. Fie ca vorbim de comploturi (cazul Hrebenciuc) amenintari sau presiuni. In consecinta, cum nu prea cred in coincidente, social-democratii au ajuns la concluzia ca pentru anumite dosare liderul lor si-ar fi dat binecuvantarea. Ca sa spulbere aceste suspiciuni, dupa ce initial a afirmat ca el se ocupa doar cu guvernarea si nu se amesteca in treburile Justitiei, Victor Ponta a revenit cu declaratie ceva mai razboinica pe tema Dan Sova – Viorel Hrebenciuc: „Ce, o sa numeasca DNA sef la partide_ Nu o sa ne spuna DNA pe cine trebuie sa punem presedinte! Nici noua, nici la PNL, nici la PDL”.

[poll id=”866″]

author avatar
Adelina Ionicel
3.701 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger