AcasăPoliticaVoiculescu: PNL a trecut de partea lui Basescu

Voiculescu: PNL a trecut de partea lui Basescu

Simplu spectator pana mai ieri la meciul dintre liberali si pesedisti, presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a aruncat bomba: PNL cauta sa se puna bine cu Traian Basescu!

Dan Voiculescu ii banuieste pe liberali ca au batut palma cu Traian Basescu

Penelistii, cu Crin Antonescu in frunte, dau dovada de o atitudine imorala fata de partenerii din USL. Acuzatia a fost formulata de Dan Voiculescu, care a laudat in schimb prestatia social-democratilor. ”PSD se consolideaza, se pregateste pentru a avea rezultate maxime la alegerile din 2014. E normal, ca orice partid care vrea sa aiba rezultate. (…) PNL, celalalt partener al nostru, incearca, nu de putine ori avand actiuni frivole fata de parteneri – PNL ne-a jignit si pe noi, continua sa aiba atitudini cel putin imorale fata de PSD, incearca sa se imprieteneasca cu PDL, cu Traian Basescu, dintr-un singur motiv: doreste si el sa aiba rezultate maxime la alegeri. Iata cum fiecare partid politic din USL in aceasta perioada se consolideaza. Fiecare cu metodele lui”, a declarat liderul conservator in cadul reuniunii Consiliului National.

Muta cu prezidentiabilul

Chiar daca nu se mai simte confortabil alaturi de penelisti, Dan Voiculescu a militat pentru unitatea USL, subliniind ca ar fi o prostie ca alianta sa intre divizata in campania pentru alegerile prezidentiale din 2014. „Eu, personal, nu vad alegerile prezidentiale cu doi candidati din partea USL. Nu e voie. Trebuie sa avem un USL unit, cu un singur candidat. Daca celelalte partide din USL vor decide ca vor avea fiecare un candidat, eu va garantez ca vor fi trei candidati. Va avea si PC un candidat. Va fi un candidat redutabil, cu sanse mari sa intre in turul doi”, a mai spus presedintele de onoare al PC. Interesant este ca varianta enuntata de Voiculescu l-a luat prin surprindere chiar si pe Daniel Constantin. De teama sa nu produca deranj mare in USL, tanarul lider al PC a infirmat vreo discutie pe tema in cadrul partidului. ”In momentul de fata, eu nu ma gandesc la o astfel de varianta”, a conchis presedintele PC.

Constantin, victima colaterala

Desi s-a straduit sa nu-i supere pe partenerii de la PNL, Daniel Constantin a primit o directa chiar de la Crin Antonescu. Care, dupa ce s-a declarat dezgustat de declaratia ”profund nerusinata” a lui Dan Voiculescu l-a luat si pe ”ala micul” intr-o serie, sugerand ca este un fel de marioneta a lui Victor Ponta. ”Atata vreme cat domnul Daniel Constantin s-a comportat in tot acest timp ca un subordonat al lui Victor Ponta, am preferat sa port toate discutiile politice cu Victor Ponta”, a afirmat Antonescu intr-un interviu acordat gandul.info.

Sah la Basescu

Adversar declarat al actualui sef al statului, Dan Voiculescu recunoaste insa ca recentele aparitii publice ale acestuia l-au inspirat. ”Presedintele avanseaza ideea ca anumite persoane – Voiculescu, Ponta – dorim aplicarea articolului 86 din Constitutie care spune ca presedintele poate fi acuzat de inalta tradare si motive sunt destule. (…) Ma gandesc daca, fiind ideea lui, nu este o idee buna sa o discutam in USL”, a precizat Voiculescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.014 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger