AcasăPoliticaVoluntariatul, recunoscut la nivel european

Voluntariatul, recunoscut la nivel european

Activitatile de voluntariat si cele extracurriculare ar putea fi recunoscute ca experienta la nivel european, daca Parlamentul European va aproba o initiativa a europarlamentarilor Siegfried Muresan (Romania) si Eva Paunova (Bulgaria).

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan a anuntat, astazi, ca impreuna cu europarlamentarul bulgar Eva Paunova a propus Grupului PPE doua initiative politice care vizeaza prevenirea somajului in randul tinerilor.

Prima dintre ele se refera la infiintarea unui cadru european pentru prevenirea somajului in randul tinerilor. „In Europa sunt tari in care somajul in randul tinerilor este foarte mare, precum Spania sau Grecia (peste 50 %) si tari in care somanjul in randul tinerilor este foarte mic, precum Germania sau Austria (sub 10%). Merita asadar discutat despre masurile aplicate in tarile in care somajul este foarte mic; unele din aceste masuri pot fi aplicate cu succes in tari in care somajul este mare. Unele din guvernele acestor tari discuta deja bilateral despre schimbarea de bune practici, dar daca avem un cadru european efectul va fi mult mai mare.”, a explicat europarlamentarul Siegfried Muresan.

Cea de-a doua initiativa a celor doi europarlamentari se refera la faptul ca, la nivel european, angajatorii sa recunoasca drept experienta in munca activitatile extracurriculare sau cele de voluntariat. „Prea des tinerilor li se spune, atunci cand isi cauta primul job, ca nu au experienta.”, a motivat Siegfried Muresan propunerea sa. (T.M.)

author avatar
eNational
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger