AcasăNewsPoliticienii se fac de ras pe „siguranta nationala”

Politicienii se fac de ras pe „siguranta nationala”

Cezar Preda (foto) si Teodor Atanasiu au ajuns „bufonii” sistemului

Teoriile din ce in ce mai fanteziste aparute dupa decesul patronului Hexi Pharma i-au inflamat instant si pe politicieni, mai ales pe cei care pozeaza in mari experti in domeniul sigurantei nationale. Si printre care, bineinteles, se numara mai ales membrii Comisiei parlamentare de control al SRI.

Cezar Preda (foto) si Teodor Atanasiu au ajuns „bufonii” sistemului

Desigur, exceptie a facut si de aceasta data chiar presedintele comisiei, Georgian Pop nefiind in stare sa aiba vreo opinie personala inca de pe vremea cand George Maior l-a lasat intentionat cu mana intinsa si „coloana rupta” in fata camerelor de filmat. In schimb, vicepresedintele Cezar Preda si „membrul” Teodor Atanasiu s-au riscat la tot felul de „lectii” date despre ce inseamna activitatea secreta a serviciilor, reusind sa starneasca hohote de ras printre initiatii sistemului.

„Alba-neagra” de-a filajul

Teodor Atanasiu

Mai intai, de la inaltimea functiei de vicepresedinte al Comisiei parlamentare de control al SRI, Cezar Preda nu avea cum sa rateze ocazia de a explica de ce SRI-ul nu avea cum sa-l fileze pe Dan Condrea. Pentru ca impotriva acestuia ar fi inceput deja urmarirea penala si atunci SRI nu mai avea acest drept. Da, intr-adevar, Cezar Preda a descoperit apa calda!

Numai ca Dan Condrea era acuzat doar de falsificarea unor produse si nu fusese inculpat, inca, si pentru fapte de coruptie. Asa ca daca ar fi existat un dosar de coruptie disjuns din afacerea Hexi Pharma, ceea ce este foarte posibil, atunci el ar fi putut fi monitorizat in aceasta noua speta. Mai ales daca mandatul ar fi fost obtinut pe siguranta nationala. Domeniu in care se da mare specialist si un alt membru al comisiei, Teodor Atanasiu. Cel care filosofeaza ca „moartea cetateanului nu este un caz de siguranta nationala, deci filajul nu avea cum sa fie instrumentat de catre SRI!”. Insa „Tase” Atanasiu are cu totul alte prioritati, fiind iritat de faptul ca „am intrebat si am primit raspuns oral de la seful SRI ca nu au facut filaj. Acum am cerut si in scris pentru linistea membrilor comisiei”. Pai, daca doreai un raspuns scris, de ce nu l-ai cerut tot in scris, ci doar telefonic? Ca sa rada „statul mafiot” de tine…?

author avatar
Catalin Tache
796 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger