AcasăNewsPonta conduce PRU din PSD

Ponta conduce PRU din PSD

Chiar daca iminentul sau ”transfer” la PRU tine de zile bune prima pagina a politicii interne, sunt sanse minime ca Victor Ponta sa plece din PSD. In schimb, este extrem de credibila varianta in care Ponta se foloseste de PRU ca sa-l inmoaie pe Liviu Dragnea.

Victor Ponta încearcă să-l dovedească pe Liviu Dragnea

In ceea ce-l priveste strict pe Victor Ponta, lucrurile sunt clare: pus la index de Dragnea, fostul lider incearca sa recupereze terenul pierdut santajandu-l pe actualul lider cu jumulirea PSD-ului de oameni si cu scindarea electoratului de stanga intre PSD si un nou partid plin ochi de social-democrati cu nume sonore. Santajul ramane valabil si dupa alegeri, cand PSD va avea nevoie de parteneri pentru a putea pretinde sa i se dea guvernarea – situatie in care PRU va juca rolul decedatului UNPR. In plus, odata pus la respect Liviu Dragnea, Ponta isi va recastiga influenta in interiorul PSD si va putea pune la cale revenirea sa in fruntea partidului. Concluzia: Victor Ponta are mult mai mult de castigat daca ramane in partid si acolo il strange pe Dragnea in menghina PRU.

PRU, mosit de Ghita si o parte a ”sistemului”

Sebastian Ghită, nationalist cu acte-n regulă după înscrierea în PRU

Daca ecuatia Ponta este una simpla, nu tot asa stau lucrurile si cu PRU. Un partid obscur pana mai zilele trecute, dar care s-a transformat brusc in cea mai ”cool” detinatie politica a sfarsitului de vara. Iar odata sapat in scurta sa istorie, PRU se dovedeste a fi plin de surprize. Concret, voci avizate spun ca PRU este de fapt partidul pe care ameninta Sebastian Ghita ca-l va face atunci cand era in plin divort de PSD. Cum lucrurile se aflau in plina desfasurare sau nu erau suficient de coapte, Ghita s-ar fi multumit sa finanteze pe sest, aproape un an, partidul condus la vedere de Bogdan Diaconu si i s-a alaturat oficial de abia acum. O alta ”ursitoare” buna a PRU se spune ca a fost o parte a ”sistemului” – mai exact aceea din care face parte si George Maior. Iar cum Maior este nasul lui Ponta si taman a refuzat propunerea lui Dragnea de a fi el premierul propus de PSD, lucrurile vin de se leaga. Iar pe langa preluarea prea-plinului de pesedisti la o adica si formarea unei noi formatiuni de stanga buna la toate, moasele PRU au dorit si sa ocupe ele culoarul nationalist ramas vacant dupa decesul PRM-ului. Ceea ce inseamna si ca PRU va fi folosit mai mult ca sigur ca stavila pentru PMP-ul lui Traian Basescu si partidul pe care incearca sa-l puna pe roate Marian Munteanu.

Vesnicul atarnator Geoana da si el fuga la PRU

Geoană se pregăteşte să nu se ardă!

Odata impus in lumina reflectoarelor prin asocierea cu numele lui Victor Ponta, PRU a devenit extrem de tentant nu numai pentru pesedistii care risca somajul (Dragnea nu vrea sa-i mai puna pe listele electorale), ci si pentru Mircea Geoana. Un politician incapabil sa se descurce singur si sa adune macar o traistuta de voturi dupa ce a fost lasat balta de Marian Vanghelie, dar care este realmente disperat sa ramana in actualitatea politica. Singura cale: obtinerea, indiferent cum, a unui nou mandat de parlamentar, sarcina practic imposibila sub flamura PSRO – partid care nu va face nicio branza in alegeri. Amenintat cu eliminarea sa definitiva din politica, Geoana a dat fuga la usa PRU in speranta obtinerii unui loc eligibil. Deziderat pentru care moralistul Geoana este dispus sa renunte nu numai la PSRO, ci si la ifosele de lider de partid si sa candideze in calitate de membru al PRU. Cum insa ”prietenul” Ponta este jupanul din umbra al PRU, mai ramane ca si acesta sa fie de acord cu miluirea lui Geoana cu un loc eligibil.

author avatar
Simona Badulescu
887 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger