AcasăNewsPonta vrea sa-l ”fragezeasca” pe Dragnea

Ponta vrea sa-l ”fragezeasca” pe Dragnea

Conflictul cu Liviu Dragnea si eliminarea apropiatilor sai de pe listele electorale ale PSD l-au fortat pe Victor Ponta sa incerce un joc ”la rupere”.

Confruntat cu pericolul eliminarii sale de pe scena politica (Liviu Dragnea nu da semne ca l-ar vrea in randul viitorilor parlamentari PSD) fostul premier joaca o carte veche: ameninta cu ruperea partidului. Pe scurt, atat in PSD cat si in afara lui se vorbeste intens despre o posibila plecare a lui Ponta, urmat evident de adeptii sai. Prima informatie vehiculata, Ponta isi face partid nou, nu sta in picioare. Motivul: ragazul prea scurt ramas pana la alegeri nu garanteaza inscrierea formatiunii in timp util astfel incat sa poata participa la parlamentarele din toamna. Pentru un plus de credibilitate, se bate mai nou moneda pe trecerea lui Ponta la PRU – partid nationalist condus de Bogdan Diaconu, un fost pesedist (pro-Ponta) la origine. Varianta a prins aripi la mijlocul saptamanii trecute, dupa inscrierea in PRU a catorva fosti pesedisti plus Mirel Palada (consilierul lui Ponta la Palatul Victoria). Chiar daca exista indicii care inclina spre o plecare, opinia majoritara in PSD este ca totul nu ar fi decat un joc de glezne al lui Ponta, care spera sa-l convinga astfel pe Liviu Dragnea sa le dea cateva locuri eligibile lui si unora dintre oamenilor fideli lui (gen Nicolae Banicioiu, Orlando Teodorovici, Titus Corlatean etc.). Mai mult, reactia lui Ponta insusi indica varianta unei incercari de fortare a mainii lui Dragnea. Concret, dupa ce s-a plans ca televiziunile ”il transfera” fara sa-l intrebe la alt partid decat PSD, Ponta a dat o explicatie care duce tot la ideea santajarii lui Dragnea: ”O sa explic pe intelesul microbistilor – eu la alta echipa din tara nu ma prea tenteaza un transfer. Dar daca am o oferta de la o echipa mare din Europa care joaca si in Champions League nu zic nu. Sa vedem cat cere PSD la transfer (ca doar nu ma dau asa liber de contract)!”. Pana sa aflam ce a inteles din acest mesaj ”microbistul” nr. 1 din PSD, Liviu Dragnea, alti social-democrati spun pe sleau ca, atata timp cat PSD spera sa intre la guvernare (nu conteaza cu cine: ALDE, UDMR, PNL), Ponta nu are sanse sa rupa din partid. Deci nici sa-l santajeze cu succes pe Dragnea, se subintelege.

Romania are interzis la autostrazi

Victor Ponta da de inteles ca dezvoltarea Romaniei este impiedicata din afara si asta cu ajutorul unor politicieni autohtoni. Exemplul dat: esuarea oricarei incercari de construire a unei autostrazi. ”A incercat Adrian Nastase in 2004, a venit Basescu si a oprit tot (…) Proiectele au cazut si Nastase a fost bagat putin la inchisoare! Tariceanu si Boc au vrut sa faca dar nu au reusit sa semneze nimic! Eu am terminat negocierile cu Vinci-Strabag, dar s-au opus Basescu si PNL (…) iar in 2015 un puternic reprezentant al Sistemului i-a spus direct ministrului Transporturilor ca <<cine semneaza vreo asemenea autostrada va ajunge in puscarie>>! Credeti ca asta e doar o intamplare, o slabiciune a noastra? Sau e o Strategie mai mare decat noi si Basescu si altii doar isi joaca rolul de <<sabotori>> pe care l-au primit in aceasta Strategie?”, si-a lansat Ponta scenariul pe Facebook.

Partidele mici se gandesc sa atace Parlamentul la comun

Indiferent de ce va face sau nu Victor Ponta, pe scena politica bate vant de alianta in zona micilor partide, multe dintre ele reprezentate in actualul Parlament de politicieni care au migrat din formatiunile mama. Cum aceste partide (PMP, ALDE, PSRO, PND) nu au trecut prin botezul alegerilor, parlamentarele din toamna au trezit ingrijorari firesti, motiv pentru care se spune ca in prezent se poarta discutii legate de o posibila colaborare si candidarea pe liste comune, varianta menita sa le sporeasca sansele de accedere in viitorul Parlament.

author avatar
Simona Badulescu
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger