AcasăNewsPostul Pastelui a bagat in spital zeci de persoane

Postul Pastelui a bagat in spital zeci de persoane

Tudor Ciuhodaru, medic specialist la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, a anuntat ca zeci de persoane au fost internate, vineri.

Pacientii, in special femei, au prezentat probleme cauzate de regimul alimentar impus de Postul Pastelui sau de postul negru din Vinerea Mare.

Conform romaniatv.net, pacientii au ajuns la urgenta cu stari lipotimice cauzate de carentele alimentare sau cu afectiuni digestive legate de dezechilibre din regimul specific acestei perioade.

Nu in ultimul rand, mai multe persoane au ajuns la urgenta din cauza reactiilor alergice avute cauzate de aditivii din alimentele de post.

In aceste conditii, doctorul Tudor Ciuhodaru recomanda ca regimul alimentar specific acestei perioade sa tina cont de varsta, activitate, fizica, status fiziologic sau afectiuni preexistente.

Doctorul Tudor Ciuhodaru sustine ca romanii ar trebui sa consume, intr-o zi de post, proteine vegetale bazate pe soia, cartofi, cereale integrale, fructe, nuci si seminte, dar si vitamine din legume si fructe proaspete.

author avatar
Cristi Ionita
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger