AcasăNewsPrecipitatii cu depunere de polei. Atentionari COD GALBEN pentru mai multe judete!

Precipitatii cu depunere de polei. Atentionari COD GALBEN pentru mai multe judete!

Meteorologii informeaza ca, de dupa-amiaza incepand si pana la orele serii, in mai multe judete din tara vor cadea precipitatii, pe alocuri mixte, care vor favoriza depunerea de polei.

Ca urmare, atat pietonii, cat si soferii- avand in vedere este posibil ca fenomenul sa se manifeste si pe drumurile nationale si europene aferente celor 10 judete aflate sub incidenta unor atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN – sunt atentionati asupra faptului ca, pana catre seara, vor cadea precipitatii si sunt sanse sa se formeze un strat alunecos atat pe trotuare, cat si pe carosabil.

Astfel, reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie informeaza ca se vor semnala „precipitatii mixte cu depuneri de polei”, in judetele Ialomita, Prahova, Buzau si Braila, pana la ora 19,  si in judetele Sibiu, Mures, Alba, Brasov si Covasna, pana catre ora 20.

De asemenea, o astfel de atentionare nowcasting COD GALBEN emisa pentru judetul Cluj ramane valabila pana vineri la ora 19.30.

In tot acest interval, soferii sunt sfatuiti sa nu plece la drum daca nu au autoturismele echipate cu anvelope de iarna, sa manifeste prudenta in trafic, dar si sa pastreze o distanta suficienta fata de autovehiculele care circula in fata lor, pe aceeasi banda de mers, pentru a evita accidentele rutiere.

Sursa foto: revistadealba.ro

author avatar
Cristina Stefan
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger