AcasăNewsPrecizarile MAE, dupa cutremurul din Italia

Precizarile MAE, dupa cutremurul din Italia

Dupa ce in Italia a fost zguduita de un cutremur ce a dus la prabusirea unui numar mare de cladiri din orasul Amatrice, afectand si alte zone, reprezentantii Ministerului de Externe au facut publice mai multe precizari in aceasta privinta.

UPDATE 14.52: Pana la acest moment nu sunt informatii cum ca ar fi romani printre victimele seismului din Italia. Din directia MAE s-a anuntat, dupa pranz, faptul ca „Ministerul roman al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate, (activ 24h/24h), a preluat 4 apeluri telefonice din partea unor cetateni romani aflati in zona afectata si din partea rudelor acestora si acorda asistenta consulara de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare in acest sens”.

Cititi si: Cutremur in Italia. Numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei in Italia si ale Consulatului de la Bologna

–-

Asadar, urmare a seismului de 6. 2 grade care a lovit Italia, reprezentanti ai Ambasadei Romaneii la Roma au inceput sa parcurga pasii procedurali necesari pentru a vedea daca nu cumva sunt si romani afectati de miscarea telurica. Concret, din cate se mentioneaza in comunicatul MAE, reprezentantii misiunii diplomatice s-au sesizat din oficiu si au „intreprins, in regim de urgenta, demersuri” pe langa autoritatile italiene, pentru a obtine informatii relevante in acest caz. Totodata, a fost mobilizat si Consulatul General al Romaniei la Bologna.

Din fericire, nu sunt motive de ingrijorare pentru familiile romanilor aflati in Italia, stiut fiind faptul ca nu sutn putini compatriotii care se alfa la munca in Peninsula. „Pana la acest moment, nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani”, precizeaza reprezentantii ministerului condus de Lazar Comanescu, adaugand faptul ca responsabilii mentin in permanenta legatura cu autoritatile italiene, in aceasta privinta.

Va reamintim ca seismul produs in aceasta dimineata, si urmate de zeci de replici, a fost unul de suprafata, de aici si puterea socului resimtit de populatie, dar si numarul mare de imobile afectate. Cititi si: Cutremur in Italia: cladiri prabusite, 14 morti si oameni prinsi sub daramaturi

Si la aceasta ora, operatiunile de salvare sunt in plina desfasurare, avand in vedere ca sunt inca persoane date disparute, la care echipele de pompieri incearca sa ajunga pe cat de repede posibil, pentru a-i scapa de la ananghie.

[youtube]89vTu5XEzTU[/youtube]

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger