AcasăNewsPrejudiciu de 2 milioane de euro. 25 de perchezitii si de doua...

Prejudiciu de 2 milioane de euro. 25 de perchezitii si de doua ori mai multe mandate de aducere

Actiune a oamenilor legii sibieni, intr-un dosar in care exista suspiciuni in privinta savarsirii unor nereguli de natura financiara.

Mai precis, evaziune fiscala si inselaciune  cu consecinte deosebit de grave. Paguba adusa statului se ridica, din cate anunta IGPR, la aproape doua milioane de euro. Actiunea apartine politistilor de la Combaterea Criminalitatii Organizate si procurorilor DIICOT sibieni si vizeaza destructurarea unei grupari infractionale.

In acest sens, in cursul zilei de joi se fac nu mai putin de 25 de perchezitii pe raza a patru judete -Sibiu, Brasov, Mures si Arges, aceste verificari domiciliare urmand sa fie secondate de punerea in aplicare a nu mai putin de 50 de mandate de aducere si de audierea mai multor persoane, la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Cercetarile facute pana in prezent i-au condus pe oamenii legii catre ipoteza ca, incepand cu anul 2012, „membrii gruparii ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obtine fraudulos compensari si restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiti beneficiari”, se mentioneaza in comunicatul Politiei, oamenii legii aducand in discutie, totodata, suspiciuni in privinta unor achizitii fictive de materiale de constructii, dar si in privinta utilizarii, drept garantie de plata, a unor „bilete la ordin/CEC-uri fara acoperire”.

sursa foto: bzv.ro

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger