AcasăNewsPremierul Poloniei, Donald Tusk, desemnat presedintele Consiliului European. Federica Mogherini, numita sefa...

Premierul Poloniei, Donald Tusk, desemnat presedintele Consiliului European. Federica Mogherini, numita sefa diplomatiei UE

Premierul polonez Donald Tusk a fost desemnat in functia de presedinte al Consiliului European, in timp ce ministrul italian de Externe Federica Mogherin a fost numit sef al diplomatiei UE, potrivit european-council.europa.eu.

Primul care a facut anuntul a fost presedintele in exercitiu al Consiliului, Herman Van Rompuy, care a scris pe Twitter, la scurt timp dupa inceperea summitului european de la Bruxelles, numele presedintelui CE si pe cel al sefului diplomatiei UE. Anuntul nu a fost tocmai surprinzator, in conditiile in care Tusk, membru al partidului conservator european PPE, era deja considerat favoritul la presedintia Consiliului.

Polonia este una dintre tarile care sustin ferm Ucraina de la inceputul crizei, astfel ac numirea lui Donld Tusk la conducerea Consiliului European ar putea trimite un mesaj foarte clar Rusiei.

Foto: wiadomosci.wp.pl

author avatar
Alina Costache
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger