AcasăNewsPresedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, trimis in judecata

Presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, trimis in judecata

Presedintele Consiliului judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta, alaturi de seful Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti Constantin-Stefan Ponea si omul de afaceri Constantin Popescu, anunta DNA.

De asemenea, potrivit comunicatului DNA, au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, administratorul unei societati comerciale, presedintele casei judetene de asigurari de sanatate Mehedinti, managerul Spitalului judetean de urgenta Mehedinti, un director executiv in cadrul consiliului judetean Mehedinti, dar si un avocat si un realizator TV.

In cazul lui Duicu, procurorii arata ca, in perioada martie-iunie 2013, a afirmat fata de inculpatul Ponea Constantin Stefan, inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, faptul ca are influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, pe de o parte, si consilierii locali din cadrul Consiliului local al municipiului Orsova, pe de alta parte).

Totodata, Duicu Ioan-Adrian i-r fi promis lui Ponea Constantin Stefan ca isi va folosi aceasta influenta, pentru a-i determina pe functionarii publici sa faca acte care intra in atributiilor lor de serviciu. Astfel, membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, ar fi urmat sa il mentina temporar pe Ponea Constantin Stefan in functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti. La o data ulterioara trebuia sa il numeasca intr-o functie de conducere in cadrul IGPR, respectiv director adjunct al Directiei de Ordine Publica.

De asemenea, influenta asupra membrilor Consiliului local al municipiului Orsova urma a fi exercitata pentru a-i determina sa aprobe scoaterea din domeniul public si concesionarea, catre o alta persoana din familia lui Ponea Constantin Stefan, la un pret „convenabil”, a doua suprafete de teren. Obtinerea acestor foloase in favoarea unui membru al familiei lui Ponea Constantin Stefan a si fost realizata prin exercitarea influentei de catre Duicu Ioan-Adrian asupra unui numar de 11 membri ai Consiliului local Orsova.

Foto: b1.ro

author avatar
Alina Costache
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger