AcasăNewsPresedintele Colegiului Medicilor: "Sanatatea ar trebui sa aiba 6% din PIB, in...

Presedintele Colegiului Medicilor: „Sanatatea ar trebui sa aiba 6% din PIB, in 2016”

Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, a anuntat ca trebuie luate decizii urgente pentru a stopa declinul din sistemul de sanatate.

Printre altele, Astarastoae sustine ca este obligatoriu ca Ministerul Sanatatii sa obtina 6% din PIB, cel mai tarziu in 2016, si asta doar pentru a stopa declinul, nu pentru a rezolva problemele existente.

„Anul acesta ne-am fi dorit sa obtinem 4,5% din PIB. Am obtinut doar 4,2% si asta dupa ce ni se propusese 3,5%. A trebuit sa iesim in strada ca sa ajungem la 4,2%. Pentru anul viitor avem nevoie de 5,5% din PIB, iar in 2016 ar trebui sa ajungem la 6%. Nu inseamna ca rezolvam problemele, dar macar se opreste declinul” a declarat Vasile Astarastoae, conform Romania TV.

Presedintele Colegiului Medicilor sustine ca pentru imbunatatirea conditiilor ar trebui ca Sanatatea sa obtina cel putin 10% din PIB, „mai ales ca Romania este o tara europeana, iar in tarile din UE nu exista sa aloci mai putin de 10% din PIB pentru sanatate”.

Astarastoae anunta ca 21.000 de medici romani au parasit tara dupa Revolutie, 14.000 dintre acestia parasind Romania dupa 1 ianuarie 2007. Cifrele sunt cu atat mai alarmante daca ne gandim ca Romania a cheltuit 3,5 miliarde de euro cu scolarizarea celor 21.000 de medici.

author avatar
Cristi Ionita
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger