AcasăNewsPresedintele suspendat al CJ Brasov iese din inchisoare

Presedintele suspendat al CJ Brasov iese din inchisoare

Aristotel Cancescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov, va fi eliberat din inchisoare, dupa ce a stat mai bine de trei luni in arest preventiv.

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, miercuri, ca Aristotel Cancescu poate fi judecat in stare de arest la domiciliu.

Decizia nu este definitiva, iar procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat deja ca o vor contesta de teama ca presedintele suspendat al CJ Brasov sa nu-i influenteze pe martorii din proces.

Aristotel Cancescu este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, spalare de bani, in forma continuata, trafic de influenta si instigare la tentativa de abuz in serviciu.

Conform procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie, dosarul este legat de activitatea lui Aristotel Cancescu si a lui Radu Ispas, administrator public al judetului Brasov, care si-ar fi folosit functia publica pentru interesele proprii, ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL si ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casa, Ioan Pascu si Gabriel Bigiu.

In dosar este judecat si deputatul Ion Dinita, acuzat de savarsirea infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu (doua infractiuni), dare de mita si spalare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger