AcasăNewsPrimarul din Gheorgheni, plasat in arest la domiciliu

Primarul din Gheorgheni, plasat in arest la domiciliu

Mezei Janos (sursa foto: puterea.ro)

Magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures au decis plasarea in arest la domiciliu a lui Mezei Janos, primarul suspendat din Gheorgheni.

Mezei Janos (sursa foto: puterea.ro)

Magistratii au admis cererea lui Mezei Janos, pentru o masura mai blanda in dosarul in care primarul suspendat din Gheorgheni este acuzat de abuz in serviciu si santaj.

Mezei Janos fusese arestat preventiv pentru ca a vandut un teren amplasat pe malul Lacului Rosu, teren care apartinea de SC Monturist SRL, firma la care municipalitatea era actionar cu 48%.

Mezei Janos a fost retinut in ianuarie si eliberat sub control judiciar. Primarul suspendat de la Gheorgheni a incalcat atunci regulile controlului judiciar si a ajuns dupa gratii pe 19 martie.

In perioada in care s-a aflat sub control judiciar, Mezei Janos a continuat sa se comporte ca primar, desi ii fusese interzis acest lucru. Edilul a incercat sa-i determine pe consilierii locali sa faca tot posibilul sa-l convinga pe actionarul majoritar de la SC Monturist SRL sa-si retraga sesizarea penala formulata impotriva lui Mezei, respectiv denuntul din cauza caruia primarul a si ajuns dupa gratii.

author avatar
Cristi Ionita
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger