AcasăNewsPrimarul din Tulcea ramane in arest preventiv

Primarul din Tulcea ramane in arest preventiv

Magistratii de la Curtea de Apel Galati au decis, vineri seara, ca primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, sa ramana in arest preventiv.

Hogea se afla dupa gratii, fiind acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de luare de mita si de efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia.

Conform procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati, „la data de 26 octombrie 2007, inculpatii Hogea Constantin, Pop Valer Constantin si Brudiu Maria, in calitate de primar, arhitect-sef, respectiv secretar in cadrul Primariei Tulcea, au semnat si eliberat pentru firma administrata de inculpatul Georgescu Cornel Constantin o autorizatie de construire a unui bloc de locuinte situat in imediata apropiere a unor obiective cu regim special, fara a se fi obtinut avizele prealabile de la Ministerul Justitiei si Ministerul Apararii Nationale, conform legislatiei in vigoare. Mai mult, ca urmare a intelegerii avute cu inculpatul Georgescu Constantin Cornel, dar si in scopul protejarii intereselor financiare ale acestuia din urma, a carui societate avea incheiate mai multe contracte de prestari servicii si executie lucrari cu Primaria Municipiului Tulcea, la finalizarea lucrarilor, respectiv la data de 21 ianuarie 2009, inculpatul Hogea Constantin a primit, cu titlu de mita, un apartament cu trei camere situat in acel imobil, ocupat in prezent de fiica acestuia din urma”.

Hogea ar fi dorit sa scape de arestul preventiv si sa fie lasat sub control judiciar, dar magistratii de la Curtea de Apel Galati i-au respins solicitarea si au decis, definitiv, ca primarul municipiului Tulcea sa ramana dupa gratii.

author avatar
Cristi Ionita
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger