AcasăNewsPrimarusul de 114 milioane de euro a fost retinut

Primarusul de 114 milioane de euro a fost retinut

Daniel Maricuta va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva

Cel mai bogat primar din Sibiu, Daniel Maricuta, a fost retinut de procurorii DNA pentru fapte de coruptie care i-au adus nu mai putin de 114 milioane de euro. Retinerea primarusului care le-a dat clasa multor penali ai zilei, precum Dorin Cocos, Horia Simu sau Viorel Hrebenciuc, survine la o luna dupa ce procurorii au facut perchezitii in biroul si la domiciliul acestuia.

Daniel Maricuta va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva

Alaturi de Maricuta a fost retinuta si secretara Primariei Selimbar, Elena Scumpu. De asemenea, in acelasi dosar sunt cercetate mai multe persoane, printre care Maria Melniciuc, sefa Oficiului Cadastru din cadrul Primariei Selimbar. In timpul audierilor de ieri, lui Ionel Iuga (consilier al primarului Daniel Maricuta) i s-a facut rau, fiind transportat la spital.

Scenariu de milioane de euro

Primarul din Selimbar, o comuna cu 2000 de locuitori, a ajuns una dintre cele mai mari tinte a DNA dupa ce procurorii au descoperit ca Maricuta a devenit direct sau prin intermediari stapan peste zeci de terenuri extrem de valoroase. Terenuri care ar fi trebuit retrocedate catre mostenitorii terenurilor nationalizate de fostul regim comunist, mostenitori carora Daniel Maricuta le comunica faptul ca nu isi mai pot primi terenurile pe vechile amplasamente.”Au identificat persoane care aveau dreptul la reconstituirea sau la constituirea dreptului de proprietate pentru suprafete mari de teren, dar care din cauza varstei inaintate, a imposibilitatii de deplasare, a faptului ca locuiau in strainatate si prin cererile formulate li s-a spus de la nivelul primariei Selimbar ca nu mai exista teren, ca vor primi teren intr-o zona greu accesibila, ca vor fi propusi pentru despagubiri. Membrii grupului in frunte cu primarul Maricuta ii determina sa renunte la dreptul lor pentru sume derizorii”, arata procurorii anticoruptie. Acestia dau exemplu unui teren de aproape patru hectare, pe care Maricuta l-a cumparat prin interpusi in 2004, contra sumei de 10.000 de lei. Terenul a fost cumparat de la o persoana satula sa mai tot astepte retrocedarea si care nu stia ca, de fapt, terenul lui i-a fost retrocedat deja. Doi ani mai tarziu, interpusii lui Daniel Maricuta vand terenul cu 4,9 milioane de euro.

author avatar
Andrei Coman
378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger