AcasăNewsPrintul Paul revendica o parte din Complexul Peles

Printul Paul revendica o parte din Complexul Peles

Printul Paul de Romania a demarat o actiune prin care solicita din partea statului roman Vila Cavalerilor, respectiv o parte din Complexul Peles.

Printul Paul sustine ca vila respectiva ii revine ca parte din mostenirea lasata de bunicul sau, Carol II. Decizia acestuia este cu adevarat socanta in conditiile in care se bazeaza strict pe promisiunile facute de Viorel Hrebenciuc in celebrul dosar al retrocedarilor ilegale.

Hrebenciuc ii promisese Printului Paul ca va interveni pe langa autoritati pentru ca acestia sa obtina mai multe terenuri si cladiri. Politicianul a fost arestat preventiv pentru implicarea sa in dosarul respectiv.

Iar istoricul Razvan Theodorescu desfiinteaza solicitarea printului Paul sustinand ca intregul Complex Peles nu s-a aflat niciodata in proprietatea lui Carol II.

„Pelesul a fost facut si a fost in proprietatea regelui Carol I care l-a lasat mostenire lui Ferdinand I care, la randul sau, l-a lasat prin testament nepotului sau Mihai. Carol II a renuntat la succesiunea la tronul Romaniei in 1926, devenind Carol Caraiman, o persoana privata si nu a avut nici un drept asupra Pelesului. Nici macar cand a devenit rege, in 1930, nu a cerut vreo parte din Peles”, a declarat Razvan Theodorescu.

Printul Paul de Romania si printesa Lia au fost audiati in dosarul retrocedarile ilegale existand posibilitatea ca in viitorul apropiat sa fie pusi si ei sub urmarire penala.

author avatar
Cristi Ionita
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger