AcasăNewsProcuror, acuzat de trafic de influenta

Procuror, acuzat de trafic de influenta

sursa foto: portal.just.ro

Procurorul Vasile Selaru, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, a fost trimis in judecata pentru comiterea mai multor infractiuni printre care trafic de influenta.

sursa foto: portal.just.ro

Procurorul a fost arestat preventiv si trimis in judecata de reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie Iasi. Vasile Selaru a solicitat mai multe sume de bani, de le diversi afaceristi, sustinand ca poate interveni pe langa alti oameni ai legii pentru a obtine solutii favorabile in mai multe dosare.

Conforma romaniatv.net, anul trecut, Vasile Selaru a incasat 8.000 de lei de la Ionel Lacatusu cu promisiunea ca va efectua demersuri pe langa magistratii de la Curtea de Apel Iasi in sensul solutionarii favorabile a unui apel formulat de Lacatusu intr-un dosar care il privea.

De asemenea, in mai anul acesta, Selaru a incasat 700 de lei de la o alta persoana. Procurorul a lasat impresia ca are influenta asupra unui ofiter de politie din cadrul IPJ Vaslui si si-a asumat obtinerea unui aviz favorabil intr-o cerere formulata de reprezentantii unei firme de paza.

In acelasi dosar, in care Vasile Selaru a fost trimis in judecata, au mai fost deferite justitiei alte cinci persoane. Liviu si Iulian Radescu, administratorii unei societati comerciale, sunt acuzati de cumparare de influenta si se afla in libertate. Ionel Lacatusu este si el acuzat de cumparare de influenta si se afla deja dupa gratii, fiind condamnat intr-o alta cauza. Cezar Puiu si Octavian Solomon, reprezentantii unei alte societati comerciale, sunt acuzati si ei de marturie mincinoasa.

author avatar
Cristi Ionita
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger