AcasăNewsProcuror retinut pentru luare de mita

Procuror retinut pentru luare de mita

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

La randul sau procuror, a ajuns in atentia anchetatorilor DNA. Este vorba despre un reprezentant al Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, ajuns in atentia procurorilor anticoruptie, care il acuza de luare de mita in forma continuata, motiv pentru care l-au si retinut.

Cel vizat este Traian Nedelcuta, fost purtator de cuvant al Parchetului Teleorman, care, din cate s-a anuntat din directia DNA, a fost denuntat nu doar de una, ci de mai multe persoane. In aceeasi cauza, anchetatorii anticoruptie au decis urmarirea penala si in cazul Mioarei Costache, grefier in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Zimnicea, suspectata de complicitate la luare si la dare de mita.

Din comunicatul DNA, in care sunt prezentate aspectele retinute de procurori in cazul de fata, detalii pe care le prezentam, integral, in cele ce urmeaza, rezulta, printre altele, faptul ca procurorul ar fi promit – prin intermediul grefierei- o suma de bani, in schimbul unei presupuse interventii, dar si ca, avand in vedere ca acest demers nu s-ar mai fi concretizat, procurorul ar fi dat inapoi cei 2.000 de euro, tot via Costache.

Ulterior retinerii, procurorul Nedelcuta va ajunge in fata magistratilor, DNA propunand instantei arestarea sa preventiva. Ramane, insa, de vazut ce vor decide judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in aceasta privinta.

„In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii mai 2014, inculpatul Nedelcuta Traian Eduard, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate intr-un dosar pe care-l instrumenta (denuntatori in cauza) promisiunea oferirii sumei de 12.000 euro.

Pentru acesti bani, magistratul ar fi fost de acord sa obtina o situatie juridica favorabila rudei denuntatorilor, arestat preventiv intr-un dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, prin schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de tentativa de omor intr-o infractiune cu limite de pedeapsa mai mici – loviri sau alte violente sau vatamare corporala.

In acelasi context si prin acelasi intermediar, inculpatul Nedelcuta Traian Eduard a primit efectiv, suma de 2.000 euro in schimbul promisiunii ca va obtine de la medicul legist un certificat medico – legal, din continutul caruia sa reiasa ca lovitura aplicata de agresor nu a pus in pericol viata victimei.

Deoarece magistratul nu a reusit sa-si traficheze influenta pe langa medicul legist, in scopul aratat mai sus, prin intermediul suspectei Costache Mioara Damiana, acesta a restituit denuntatorilor suma de 2.000 euro”.

359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger