AcasăNewsProcurorii vor sapte ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu

Procurorii vor sapte ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu

Condamnat initial la trei ani de inchisoare, cu executare, in dosarul in care este acuzat de santaj, Dan Diaconescu, patronul OTV, ar putea petrece chiar sapte ani dupa gratii.

Dosarul dateaza din octombrie 2010, cand Dan Diaconescu, Doru Parv si Mitrus Ghezea au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie. Ei au fost acuzati ca i-au santajat pe Ion Mot, primarul comunei Zarand, si pe afaceristul Petru Paul Tardea.

In decembrie 2013, magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 l-au condamnat la trei ani de inchisoare, cu executare, pe Dan Diaconescu. De asemenea, Doru Parv a fost condamnat si el la trei ani de inchisoare, cu executare, iar Mitrus Ghezea a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare, cu executare.

Decizia a fost atacata atat de inculpati, care se considera nevinovati, cat si de procurorii DNA. Acestia din urma solicita sapte ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu sustinand ca nu pot exista circumstante atenuante pentru celebrul om de televiziune si ca acesta ar trebui sa primeasca maximul de pedeapsa prevazut de lege.

author avatar
Cristi Ionita
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger