AcasăNewsProcurorul Horodniceanu, pus sa spele DIICOT dupa Alina Bica

Procurorul Horodniceanu, pus sa spele DIICOT dupa Alina Bica

Daniel Horodniceanu are o vechime de 16 ani in functia de procuror

Unul dintre cei mai cunoscuti procurori ieseni, Daniel Horodniceanu, a primit, ieri, avizul favorabil al Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea functiei de procuror sef al DIICOT. Asa cum singur a recunoscut, Horodniceanu are o misiune grea: aceea de a reface imaginea DIICOT serios afectata dupa arestarea Alinei Bica.

Daniel Horodniceanu are o vechime de 16 ani in functia de procuror

Cu cinci voturi „pentru” si doua „impotriva”, avizul va fi transmis astazi Ministerului Justitiei si va insoti propunerea ce va fi inaintata de ministrul Robert Cazanciuc presedintelui Klaus Iohannis, pentru numirea lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror-sef al DIICOT.

Specializat in combaterea traficului de femei

Alina Bica

Procurorul Daniel Horodniceanu a spus, in interviul sustinut la CSM, ca trebuie imbunatatita imaginea DIICOT si readusa increderea in procurori. „Echipa care va conduce DIICOT este important sa readuca spiritul acestei structuri de pana acum. Trebuie readusa increderea in randul efectivelor de procurori. Este importanta specializarea procurorilor. Este foarte important ca procurorul sef sa se poata sprijini pe procurorii sefi de servicii”, a spus procurorul Daniel Horodniceanu. Horodniceanu a mai spus ca este important ca imaginea DIICOT in randul opiniei publice, care a fost afectata si nu mai este atat de buna ca in urma cu cativa ani, sa fie imbunatatita. Daniel Constantin Horodniceanu este unul dintre cei mai cunoscuti procurori ieseni, DIICOT Iasi remarcandu-se, sub conducerea sa, prin numarul foarte mare de arestari si perchezitii care au dus la destructurarea unor retele de contrabanda de tutun de la granita Romaniei cu Republica Moldova. Este specializat, printre altele, in audierea copiilor in procedurile judiciare si in combaterea si intelegerea fenomenului traficului de femei in Europa.

 

author avatar
Andrei Coman
490 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger